Home Destacats Els industrials de la Vall del Joguet enceten una campanya per a...

Els industrials de la Vall del Joguet enceten una campanya per a implantar l’economia circular

951
0
SHARE

El sector del joguet és un dels que més importància té a la sub comarca de la Foia de Castalla. Entre Ibi, Castalla i Onil -una zona coneguda com la Vall del Joguet- produeixen vora una tercera part de tots els joguets espanyols. La majoria dels materials i elements que composen aquest tipus de productes són plàstics amb elements electrònics. Matèries que poden ser optimitzades en torn al concepte de l’economia circular.

Aquest és el motiu principal de la jornada que ha tingut lloc hui a Ibi, en la qual el Clúster d’Empreses Innovadores de la Vall del Joguet (CEIV) ha presentat el que és conegut com a una guia de l’economia circular al sector jogueter. Amb ella, es vol encaminar a les empreses cap a una senda de re utilització de materias i optimització de processos amb els quals mantenir el valor dels recursos que shan utlitzat a l’inici del procés de producció i maximitzar el seu aprofitament.

Sota aquests paràmetres, les empreses que apliquen l’ecoomia circular poden beneficiar-se d’una menor despesa en materials i, a la llarga, també en processos de fabricació. Cinc d’elles són les que han sigut analitzades per part del clúster per a determinar els punts forts d’aquesta manera de treballar, molt més sostenibles que els processos habituals de les empreses hui en dia.

El projecte, que ha sigut presentat aquest dimecres a Ibi i davant els integrants del clúster, analitza l’activitat de l’empresa des de múltiples angles, des de l’inici de la fabricació fins la comercialització. Les cinc empreses analitzades ja compleixen amb els paràmetres de l’economia circular i han començart a veure els beneficis de la seua implantació. Cosa que es vol traslladar a la resta d’integrants del clúster.

Des del CEIV insten a totes les empreses a anar donant passos per a implementar aquesta forma de treballar, que a més és molt més sostenible. L’ens s’ha oferit a assessorar a totes les mercantils que no necessiten per a instaurar l’economia circular a les empreses de la Foia de Castalla, ja que no només avarca al sector jogueter, sinó també a altres dels sectors del plàstic, el motlle, o el metall.