Home Alcoià Els informes de l’IVACE obrin la porta a la creació del polígon...

Els informes de l’IVACE obrin la porta a la creació del polígon mancomunat al terme de Muro

823
0
SHARE

La possibilitat de crear un polígon mancomunat que done resposta als problemes de sòl industrial de l’Alcoià i El Comtat pot estar més a prop que mai. Tot després de que l’IVACE haja considerat aptes els terrenys proposats per la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat als voltants de Muro. La idea és crear un node logístic que ajude a les empreses de les localitats mancomunades a divulgar els seus productes des d’una localització ben comunicada.

Una de les premisses fundacionals de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat des de la seua creació al 2012 ha sigut la dinamització econòmica. A una zona industrial i en la que moltes de les poblacions que la composen no disposen d’espai físic per a crear sòl industrial, donar resposta a aquesta mancança suposa un desafiament per a l’ens. Per això, des d’uns anys enrere, la creació d’un polígon industrial que aglutinara les necessitats de les localitats de la zona és una prioritat per a la Mancomunitat. Des de primer moment s’han barallat diverses opcions.

Entre elles es troben terrenys ubicats a Banyeres de Mariola, propers a la carretera CV-81 que uneix Villena i Ontinyent. Però l’opció que més força ha cobrat des del primer moment ha sigut la de crear un polígon mancomunat al terme municipal de Muro. Aquesta segona opció té el punt positiu de que es troba més a prop de l’Autovia Central, amb eixida directa cap a València i Alacant, així com als seus ports i aeroports. Una possibilitat que cobra més força després de que els informes de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) haja considerat viable la creació del nou polígon. Els documents que baralla l’IVACE consideren aptes els terrenys, ubicats a les afores de Muro, a l’hora d’ubicar indústria en ells.

Tot i això, la principal necessitat de les localitats mancomunades no és tant la producció com la capacitat logística. Per això, al possible nou polígon mancomunat s’ubicaria un node logístic que poguera beneficiar a totes les empreses radicades a l’Alcoià i El Comtat. Aquest fet beneficiaria especialment a les indústries ubicades en els municipis més aïllats, que troben majors entrebancs per a traslladar els seus productes lluny de la factoria.

La viabilitat que estableixen els informes de l’IVACE per al polígon mancomunat a Muro podria apropar la seua posada en marxa, tot i que es tracta d’un procés complex i que no compta, per ara, amb una calendarització concreta.