Home Alcoi Els informes dels tècnics acrediten beneficis de la gestió pública del Complex...

Els informes dels tècnics acrediten beneficis de la gestió pública del Complex Esportiu Eduardo Latorre a Alcoi

372
0
SHARE

El tancament de pressupost del 2019 a la ciutat d’Alcoi ha permès conèixer el resultat de l’exercici de 2019 en quant a la capacitat econòmica de la gestió municipal. Els comptes reflecteixen totes les xifres que ha barallat l’Ajuntament durant l’any passat en totes les seues gestions. Un fet que inclou la gestió d’infraestructures que donen un servei públic. És el cas del Complex Esportiu Eduardo Latorre, creat en època dels governs del PP de Jordi Sedano i que, degut a la fallida de l’empresa concessionària -després d’una inversió municipal del 3 milions d’euros- va haver de ser rescatat per l’Ajuntament.

Des de llavors, aquest complex esportiu funciona amb gestió privada municipal, requerint d’una despesa anuals que en 2019 ha ascendit a vora 857.000 euros. Mentre tant, els ingressos -segons les dades dels tècnics municipals, afirma el PSPV alcoià en un comunicat- pugen fins als 987.000 euros. Aquestes partides inclouen les inversions en material i equipament, que han creat una certa polèmica amb el principal partit de l’oposició, el PP.

Els conservadors alcoians han denunciat en altre comunicat que els comptes no són totalment clars, ja que que les xifres d’inversions en material i equipament difereixen en diferents documents. Un fet que els ha fet plantejar si el model públic de gestió és l’adequat per a la infraestrucutura. L’equip de govern socialista alcoià s’ha defensat argumentant que les xifres són diferents perquè una cosa és el preu de compra del material per al complex i altra l’amortització que es du a terme d’ell, i que fa que les estimacions dels tècnics no reflexen únicament el cost.

El Regidor d’Esports alcoià, Miguel Juan Reig, ha criticat el fet de que el PP critique la gestió d’una infraestructura que els populars  van “regalar” a una empresa i que es van tant reformar com rescatar amb diners dels alcoians. Per contra, ha posat els comptes del model de gestió pública com a exemple, encadenant beneficis entre 2017 i 2019 de 150.000 i 190.000 euros respectivament. Aquestes dades parlen bé del sistema de gestió pública que podria aplicar-se a partir de 2021 a serveis com el del subministrament d’aigua o, inclús, dels transport urbà.

Els populars insisteixen en les pèrdues

Per la seua banda, aquest mateix dimats, el PP alcoià ha aportat als mitjans un document que situa les pèrdues en la gestió pública del Eduardo Latorre enguany en negatiu per prop de 295.000. Segons els populars, el resultat negatiu acumulat d’aquesta gestió durant els 3 exercicis en que el complex ha estat gestionat de forma pública supera els 451.000 euros, amb un notable augment en 2019 degut a un increment en la despesa de quasi totes les partides. Destaca especialment l’augment -segons el document dels conservadors- en despesa elèctrica, que passa de 48.000 euros en 2018 a vora 192.000 enguany. Dades que criden l’atenció, ja que el complex compta amb plaques solars per a abaratir precisament aquesta despesa.