Home Destacats Els jogueters recomanen avançar les compres de Nadal davant la incertesa que...

Els jogueters recomanen avançar les compres de Nadal davant la incertesa que genera la pandèmia

736
0
SHARE

El joguet ha sigut un dels grans suports de les famílies al llarg d’aquest 2020 marcat pel coronavirus i les restriccions a la mobilitat. Això, sumat a la incertesa que la crisi sanitària genera cara a l’hivern, ha portat als jogueters a recomanar que s’anticipen les compres nadalenques de joguets. D’aquesta forma, asseguren, es garanteix que els Reis Mags puguen abastir a cada xiquet amb el seu joguet al temps que s’ajuda als comerciants del sector, molt afectats per la Covid.

El sector del joguet és un dels principals en l’economia de la muntanya alacantina, i especialment de la sub comarca de la Foia de Castalla. En ella es concentra més d’una tercera part de la producció joguetera nacional per a un sector que s’apropa a les seues dates importants: les del Nadal. Però enguany serà diferent a qualsevol altre exercici degut a la pandèmia de coronavirus que lastra la vida de tothom. Un fet que crea més incertesa si cal a un sector productiu del que depenen milers de llocs de treball, i que està caracteritzat per la temporalitat de la seua producció.

El Nadal concentra aproximadament el 70% de les vendes dels jogueters, sobre tot durant les dos darreres setmanes de desembre i la primera de gener. Precisament per a evitar eixa concentració, els productors de joguets han fet una crida als patges de Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient per a que enguany dipositen les cartes abans del que sòl ser habitual. Ho fan amb un doble objectiu: per una banda el d’assegurar que el joguet idoni per a cada xiquet està disponible; i per altra per a ajudar als comerços jogueters en un any extremadament difícil per a ells.

El joc i els joguets s’han convertit en una eina fonamental durant les mesos de confinament. Gràcies a ells, s’ha fet més lleuger un període de varis mesos sense possibilitat d’eixir de casa. Pares i fills han descobert, afirmen des de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ), que jugar aporta i molt en quant a optimisme i resiliència a uns i altres. Per això, i com fa cada any, l’ens ha llançat la classificació dels millors productes en funció dels diversos tipus de joc. El sector espera el repunt de productes com puzzles, jocs de taula, sets de construcció o nines davant la incerta situació que genera la Covid19 cara a l’hivern.

Una de les esperances positives que els jogueters tenen dipositades en la situació de pandèmia és una possible desestacionalització de les seues vendes més enllà del Nadal.