Home Muro Muro última parada del repte del reciclatge

Muro última parada del repte del reciclatge

0
SHARE

La campanya ‘El Repte del Reciclatge’ finalitza en el municipi de Muro D´Alcoi. La furgoneta del reciclatge ha estat aparcada en la Plaça Matzem. L’equip ha recorregut els principals carrers del nucli urbà de la localidad per a informar a veïns, comerços i establiments hostalers, sobre aquesta iniciativa i de la importància que té el reciclatge d’envasos de plàstic, llandes i briks en el contenidor groc, i de paper i cartó en el blau, a l’hora de cuidar del medi ambient.
La iniciativa organitzada per Ecoembes i en la qual també participen la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Consorci TERRA es planteja com una competició entre municipis del Consorci per a augmentar l’aportació d’envasos de plàstic, llandes i briks en el contenidor groc, en almenys un 15%, durant els dos mesos posteriors a l´inici de la campanya, comparant aquestes aportacions amb les del mateix període de l’any 2019. El premi serà una dotació en metàl·lic a una ONG seleccionada prèviament.
L’acció ha estat plantejada seguint estrictes protocols de seguretat sanitària i té l’objectiu de desmitificar les faules entorn del reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta. Malgrat tots els condicionants produïts per les restriccions derivades del Covid, la campanya ha sigut un èxit de participació i ha tingut una excel·lent acollida per part dels ajuntaments que s’han involucrat en aqueixa iniciativa,com pels ciutadans que han participat activament en ella.
L’acció, emmarcada en el Pla d’Acció d’Envasos de la Comunitat Valenciana per al període 2016-2020, està promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya, en col·laboració amb el Consorci de residus TERRA
Els municipis que han participat en aquesta edició del ‘Repte del Reciclatge’, integrats en la zona d’acció del Consorci Terra d’Alacant són 37 localitats de la zona del L’Alcoià, El Comtat i L’Alacantí.
Es va iniciar el passat dia 2 d’octubre a Sant Vicent del Raspeig i s’ha prolongat fins al 23 d’octubre de 2020 a Muro D`Alcoi. Durant aquest període ha recorregut les localitats Ibi, Mutxamel, Xixona, Agost, Cocentaina, Sant Joan D`Alacant i Alcoi.
Sobre Ecoembes
Ecoembeses l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge dels envasos de plàstic, les llandes i els briks (contenidor groc) i els envasos de cartó i paper (contenidor blau) a Espanya.
En 2019, es van reciclar més de 1,5 milions de tones d’envasos de plàstic, llandes, *briks, i de paper i cartó en tot el territori nacional. Gràcies a això, es van obtindre nombrosos beneficis ambientals, com evitar l’emissió de 1,67 milions de tones de CO₂ a l’atmosfera – l’equivalent a la totalitat del que emeten les centrals de carbó a Espanya durant dos mesos o estalviar 6,37 milions de *MWh, -. Així mateix, es van estalviar 20,74 milions de metres cúbics d’aigua.