Home Economia Els jogueters valencians testen les novetats per al 2019 a Nuremberg

Els jogueters valencians testen les novetats per al 2019 a Nuremberg

1034
0
SHARE

Aquest dimecres s’ha encetat a la ciutat alemanya de Nuremberg una nova edició de la fira del joguet més important del món, que compleix en aquest 2019 70 anys d’història.

L’esdeveniment reuneix avora 3.000 expositors provinents de quasi 70 països de tot el món, 122 dels quals són espanyols i prop de la meitat d’ells valencians. La sub comarca de la Foia de Castalla és una de les que més representativitat té a la fira, amb presència de desenes mercantils d’aquesta zona.

El col·lectiu jogueter de la muntanya ha rebut de primera mà el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible, una delegació de la qual ha estat en Nuremberg visitant els expositors valencians. De fet, al tractar-se de pimes, bona part de les empreses desplaçades a Nuremberg han pogut fer-ho gràcies a les ajudes de l’ens autonòmic per a un esdeveniment comercial considerat com d’assistència imprescindible. L’objectiu no és altre que detectar la resposta del mercat a les propostes dels jogueters per a aquest nou exercici.

Durant la visita, els responsables de la Generalitat Valenciana han pogut rebre de primera mà les sensacions dels jogueters valencians, concentrats en la seua major part a la Vall del Joguet. Després d’un 2018 dubitatiu per al sector, els empresaris de la Foia confíen en que les seues propostes per al 2019 tinguen bona acollida entre els més de 70.000 visitants que espera la Fira de Nuremberg. Novetats i ganes de mostrar-les no els en falten.

La fira del joguet s’allarga fins el proper diumenge a la ciutat alemanya, convertida en capital mundial de la producció dels somnis dels menuts.