Home Alcoià Innovació i sostenibilitat triomfen en els projectes emprenedors guardonats per la Mancomunitat

Innovació i sostenibilitat triomfen en els projectes emprenedors guardonats per la Mancomunitat

1437
0
SHARE

La setena edició dels Premis a l’Emprenedoria de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat han reconegut a 6 projectes nascuts i desenvolupats a les comarques interiors de la província d’Alacant. I tot amb especial atenció a dos paràmetres sobre els que es sustenta aquesta convocatòria: innovació i sostenibilitat. Les dotacions dels guardons ajuden així a posar en marxa projectes amb els que diversificar el teixit empresarial de la zona i crear ocupació.

La pitjor època de la crisi econòmica ha suposat la destrucció de milers de llocs de treballs a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El tancament de desenes d’empreses a la muntanya alacantina va suposar tota una convulsió per al món laboral i econòmic de l’interior alacantí. Com a eina per a superar els avatars de la crisi, des de totes les administracions s’ha apostat per l’emprenedoria com a mètode per a crear auto ocupació per als aturats, al temps que amb els projectes emprenedors es tracta de dinamitzar i diversificar el teixit productiu de la zona.

Un dels ens que més fort ha apostat per l’emprenedoria a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla és la Mancomunitat, que integra a 13 localitats de l’interior alacantí. Enguany ha celebrat la setena edició del Concurs d’Empreses i Projectes Emprenedors amb el que es tracta d’incentivar la creació d’empreses a la muntanya alacantina. Però no és suficient amb crear una empresa sota un concepte innovadors, sinó que és requisit indispensable que el projecte es base en la sostenibilitat, social i ambiental, per a optar als guardons econòmics amb que esta dotat el premi.

En total s’han entregat sis reconeixements en dos modalitats diferents per part de la MAC, dins d’un esdeveniment que s’ha celebrat a la Casa de Cultura de l’Alqueria d’Asnar. Els principals projectes en la categoria de millor empresa han sigut per a projectes d’ordenació del territori i un herbolari ecològic. En la vessant de millor projecte emprenedor barreja projectes d’assessoria internacional, sostenibilitat i agropecuaris. Aquests guardons suposen un al·licient per als emprenedors de l’interior alacantí, que gràcies a la suma dels premis poden posar en marxa o consolidar els seus projectes emprenedors.

Millorar la promoció econòmica, el desenvolupament local i la creació d’ocupació són els principals objectius de cada convocatòria d’aquests premis per part de la MAC.