Home Alcoià Els joves empresaris exigeixen ajudes locals per a superar la crisi del...

Els joves empresaris exigeixen ajudes locals per a superar la crisi del coronavirus sense destruir teixit productiu

636
0
SHARE

L’Associació de Joves Empresaris de l’Alcoià-Comtat-Foia de Castalla (Jovempa) s’ha sumat a les reivindicacions que durant les darreres setmanes han fet la patronal FEDAC i la Cambra de Comerç d’Alcoi. Aquests ens exigien a l’Ajuntament d’Alcoi ajudes directes per als empresaris i comerciants de la ciutat, que finalment s’han materialitzat en una partida de 600.000 euros del pressupost municipal alcoià.

Ara, els joves empresaris es manifesten en la mateixa línia. Tant que han fet arribar als ajuntaments de Cocentaina, Castalla, Ibi, Muro, Onil, Banyeres i Biar missives en les demanen ajudes directes per als seus associats. La immensa majoria d’ells, afirmen, han vist dràsticament reduïts els seus ingressos, quedant a més fora de les ajudes governamentals. El fet de que les subvencions governatives arriben a tenor de la facturació i no dels ingressos reals els deixa, consideren, fora de les ajudes.

Per això, reclamen que els consistoris de les comarques els tiren una mà per a superar la crisi econòmica afegida a la sanitària. Ajudes orientades a bonificar el pagament de subministraments (aigua, llum, telecomunicacions…) per a empreses que no operen; una millor protecció contra robatoris a les empreses que es troben tancades durant aquest episodi; a subvencionar empreses i comerços que s’hagen vist obligats a tancar; o bé el pagament en temps i forma de les factures que han d’afrontar amb aquestes empreses els propis ajuntaments.

Els avantatges fiscals de tributació local per les mercantils afectades també suposen altre dels punts de pressió de Jovempa cara als ajuntaments.