Home Alcoià Sis milions de mascaretes homologades per AITEX i fabricades a l’Alcoià-Comtat-Vall d’Albaida...

Sis milions de mascaretes homologades per AITEX i fabricades a l’Alcoià-Comtat-Vall d’Albaida per al sistema sanitari

1518
0
SHARE

El sector tèxtil és un dels més potents a comarques com les de l’Alcoià, El Comtat i la Vall d’Albaida, on es concentra bona part de la producció valenciana d’aquest tipus de prendes. Ara que s’ha revelat la mancança d’elements tèxtils capaços d’aïllar als professionals sanitaris del Covid-19 durant el tractament dels malalts, aquesta producció cobra més rellevància si cal. A això s’afegeix el fet de que no es poden adquirir en un mercat hiper agressiu davant la necessitat d’aquests elements i l’auto abastiment que molts països han decretat.

Per això, el Govern ha encarregat als tèxtils de la zona la producció de bates sanitàries i mascaretes amb les dotar als sanitaris de les EPI’s -equips de protecció individual- que necessiten. L’Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX) porta des de l’inici de la crisi treballant per a homologar aquestes prendes i que comence quant abans la seua producció en sèrie. En concret són vora 6 milions de mascaretes les que produiran les empreses de l’Alcoià, El Comtat i la Vall d’Albaida que s’oferisquen a fer-ho.

Els teixits amb que es confeccionen han de complir una sèrie de requisits, entre els que es troba l’aprovació de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris respecte a la higiene en les empreses productores. Empreses contestanes ja es troben produint les teles amb les que seran confeccionades les mascaretes, mentre altres s’encarregaran de tallar-les i donar-los l’acabat. Cadascuna d’elles podria produïr en torn a 25.000 mascaretes al dia.