Home Cocentaina Els mesuraments de capacitat i distància permeten retornar el Mercat de Cocentaina...

Els mesuraments de capacitat i distància permeten retornar el Mercat de Cocentaina a la ubicació habitual

233
0
SHARE

El mercat setmanal que es du a terme cada dijous a Cocentaina, aquest dijous dia 19 es traslladarà novament a la seua ubicació tradicional que es desenvolupa a les places de Venerable Escuder i del Pla. A causa de la situació sanitària, i seguint les restriccions de la Conselleria de Sanitat referent a mercats de venda no sedentària en matèria d’aforaments, la setmana passada es va traslladar a la ubicació del recinte firal, al voltant del Teular, amb la intenció que els llocs permesos per la Resolució del 6 de novembre de la Conselleria de Sanitat, que són el 50%, pogueren continuar amb la seua activitat.

Paqui Ruiz, Regidora de Comerç de l’Ajuntament de Cocentaina informa que aquesta setmana es pot tornar a la ubicació tradicional després de realitzar mesuraments per part dels tècnics per a poder complir amb tota la normativa vigent. També agraeix als mercolins tot el suport i la comprensió que ha rebut, com també aprofita per a agrair a Protecció Civil la seua voluntat de prestar servei a la comunitat per a un millor control d’aforaments en el nostre tradicional mercat de la vila comtal cada setmana.

La distribució del mercat estarà com sempre: alimentació a la Plaça Venerable Escuder, i roba i calcer a la plaça del Pla. Les zones centrals de totes dues places quedaran buides de llocs i hi haurà un recorregut marcat que les persones usuàries hauran de respectar en tot moment, així com el control d’eixida i entrada que serà al carrer Bisbe Estanya (Porta del Sol). La resta de carrers d’accés estaran disponibles com a eixides d’emergència i entrada solament per a veïns dels habitatges dels quals es troben en els voltants del mercat setmanal. Aquests accessos estaran  controlats per personal del Consistori.

Comerç també ha volgut recordar als usuaris que cal respectar les normes sanitàries, ús de màscara en tot moment, desinfecció de mans, no fumar en el recinte, distàncies de seguretat, així com també respectar les zones delimitades per a entrada, recorregut a l’interior i a l’eixida que estaran degudament senyalitzades.

Paqui Ruiz, ha volgut també agrair a tota la ciutadania la paciència, la comprensió i el comportament exemplar que han tingut en tot moment, per les molèsties que s’hagen pogut generar a causa dels canvis d’ubicació obligats durant aquesta crisi.