Home Alcoià Els meteoròlegs alerten de la possible arribada d’una nova DANA a l’interior...

Els meteoròlegs alerten de la possible arribada d’una nova DANA a l’interior alacantí entre dimecres i dijous

552
0
SHARE
Situació que indiquen els models del Laboratori de Meteorologia de la UA.

Els mesos de setembre i octubre -i en ocasions també el d’agost- compten al sud-est peninsular amb el caldo de cultiu perfecte per a la proliferació de depresions aïllades en nivells alts (DANA), popularment coneguda com a ‘gota freda’. L’aire gelat de les corrents polars xoca amb el calor superficial i una Mediterrània encara prop dels 30º per a, amb vents provinents de la mar, provocar precipitacions torrencials.

És el que ha detectat el Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant, a càrrec de l’alcoià Jorge Olcina. Els meteoròlegs de l’ens universitari alacantí han detectat el despenjament d’una borsa d’aire fred en altura provinent de les Canàries que passaria sobre la província d’Alacant entre el dimecres i el dijous d’aquesta setmana. Una situació que podria derivar en quantioses pluges localment fortes.

Es tracte de situacions impredibles que varien en molt poc temps i en distàncies molt curtes, però tot apunta a un nou episodi de tempestes com les registrades el passat dissabte 17.