Home Destacats La visita de la patrona, primer acte del jubileu pel 50 aniversari...

La visita de la patrona, primer acte del jubileu pel 50 aniversari de la Parròquia de Santiago Apòstol d’Ibi

478
0
SHARE
La patrona d'Ibi ix en processó pels carrers de la vila joguetera per a tancar les Festes de 2022.

Aquest diumenge, 25 de setembre, la Mare de Déu dels Desamparats d’Ibi partirà en processó des de la Parroquia de la Transfiguración del Señor, la seua llar durant la major part de l’any, fins a la Parroquia Santiago Apòstol de Ibi, on hi romandrà durant tota la setmana següent en exposició. L’acte acomençarà a les 17:30, i tindrà lloc durant la resta de la vesprada, i estarà obert tant al poble d’Ibi com a qualsevol visitant.

Aquesta visita és l’acte iniciatori del Jubileu -és a dir, el 50 aniversari- de la parròquia Santiago Apòstol. La festivitat es va iniciar oficialment el 25 del passat juliol -Dia de Santiago-, i s’extendrà durant tot el curs fins al 25 de juliol del 2023.

La baixada de la patrona es realitzarà en una processó, trasportada pels costalers i costaleres pertanyents a les Cofradies de Setmana Santa, i acompanyada musicalment per la Unió Musical d’Ibi com pel Castell Vermell. Tanmateix, el Grup de Danses d’Ibi durà a terme dos actuacions en honor a la imatge: la primera davant la porta de la Transfiguración del Señor, i d’altra en la Plaça de la Llibertat d’Ibi.

Una vegada la Patrona entre a la Parroquia Santiago Apòstol, tindrà lloc la misa celebratòria amb la interpretació musical del cor parroquial. També s’aprofitarà l’ocasió per celebrar el Jubileu de les Cambreres de la Verge, grup encarregat de vestir i cuidar la imatge, amb un homenatge als seues membres actuals i passats.

La Mare de Déu dels Desamparats estarà coronant l’altar de la Santiago Apòstol la setmana del 25 de setembre al 2 d’octubre. La Parròquia convida a feligresos i tota mena de curiosos a visitar la imatge, ja siga en horari de misa -totes les vesprades a les 19:00-, com fora d’aquest, i durà a terme una série d’actes al voltant de la figura.

Bodes i batejos

S’inclouen, dintre d’aquestos, diverses trobades de xiquets i els seus pares amb la Patrona -cada dia del dilluns 26 al divendres 30, a les 17:30-, i una vigília que tindrà lloc cap a finals de setmana. Igualment, l’església Santiago Apòstol anima a parelles i famílies a realitzar les seues bades, batejos, i tota mena de celebracions religioses aprofitant la visita de la Patrona

Al diumenge següent, 2 d’octubre, es farà la misa de rigor a les 9:30, seguida per la de xiquets i famílies, a les 11:00. L’acomiadament i trasllat de la Patrona acomençarà a les 17.00h, altra vegada amb la participació dels confrares de Setmana Santa i finalitzant amb una misa a la Transfiguración del Señor.

Un any d’activitats pel jubileu

Durant la rest de l’any Jubilar es realitzaràn una sèrie d’actes tant religiosos com seculares, incloent diversos microconcerts gratuïts i la visita del Bisbe de la Diòcesi. La mateixa Parroquia Santiago Apòstol procurarà informació tant en el propi temple com als mitjans de difussió sobre les dades i horaris d’aquests actes.