Home Destacats La Guàrdia Civil retira del mercat prop de 43.000 joguets que no...

La Guàrdia Civil retira del mercat prop de 43.000 joguets que no complien les normes de seguretat a localitats alacantines

114
0
SHARE
Caixes amb els joguets retirats del mercat per la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil ha dut a terme des d’octubre de 2023 a les localitats de Monforte del Cid, Sax, Elx, Crevillent, Sant Vicent del Raspeig, Alacant, Ibi i Santa Pola una vintena d’inspeccions en establiments de societats mercantils dedicades a la importació. En 6 ha dut a terme la intervenció de més de 43.000 joguets per motius de contraban i seguretat, i han estat proposades per a sanció.

Des del mes d’octubre del 2023, la Patrulla Fiscal i de Fronteres (PAFIF) de Santa Pola, ha realitzat fins a 20 inspeccions en magatzems de les localitats citades. Aquestes inspeccions es realitzen amb l’objecte de localitzar articles introduïts de manera irregular al territori de la Unió Europea, a fi de prevenir tant el frau fiscal o la falsificació. Així mateix, es du a terme l’adopció de les mesures de seguretat que han de tenir els jocs i joguets per als consumidors i usuaris.

Conforme es van realitzar les diferents inspeccions, els agents van localitzar 6 magatzems en què es van intervenir fins a 47.771 productes, majoritàriament procedents de la Xina, Taiwan i els Estats Units, sent l’últim, a la localitat d’Elx, on es van localitzar i van intervenir la majoria, arribant a les 36.900 unitats.

Sancions de fins a un milió d’euros

Per aquests fets, els joguets han estat intervinguts i posats a disposició de l’autoritat competent i les empreses han estat denunciades gràcies a la Llei sobre seguretat als joguets, donant compte als organismes competents. Els responsables de les infraccions administratives de contraban i seguretat es poden enfrontar al tancament de l’establiment o la suspensió de l’exercici de lactivitat, així com a multes de fins a 1.000.000 euros.

La Guàrdia Civil recorda que adquirir aquest tipus d’objectes pot comportar un risc per a la salut dels xiquets, ja que poden suposar riscos d’asfíxia per peces de mida inadequada, mal acoblades o que poden incloure components químics perjudicials per a la pell. També recorden que les falsificacions no tenen cap mena de control de qualitat en la seva fabricació.