Home Castalla Els Moros i Cristians de Castalla també cauen del calendari fester de...

Els Moros i Cristians de Castalla també cauen del calendari fester de 2021 per la pandèmia de la Covid19

643
0
SHARE

Les Festes de cadascuna de les localitats que composen l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sigut unes de les grans víctimes de la pandèmia del coronavirus. Ja en 2020 va ser impossible la seua celebració a cap població de la zona, cosa que pareix que també va a produir-se enguany. Una rere altra, totes les poblacions han anat cancel·lant els seus festejos -Moros i Cristians en la seua majoria- pels riscos d’aquest tipus d’actes en relació a la pandèmia.

Tot a pesar de que Sanitat Universal obrirà la mà cara al mes de setembre -una vegada aconseguida la immunitat de ramat- en quant a la celebració d’actes festers. Actes que no inclouen desfilades, dispars o ambaixades en el seu format tradicional. Per això, localitats com Castalla -que encara estava pendent de decidir en torn a la celebració dels festejos- han decidit aquest dilluns 17 de maig suspendre als actes festers previstos per al mes de setembre. La capital de la Foia segueix així l’exemple d’Onil, Banyeres, Muro o Ibi, que ja van haver de suspendre els festejos per la crisi sanitària.

La decisió a Castalla ha comptat amb el vist i plau de l’Ajuntament, l’Agrupació de Comparses i l’església, que han decidit passar els festejos de 2021 -i 2020- al 2022, mantenint els càrrecs i en les seues dates habituals al mes de setembre. No obstant, no es descarta celebrar algun acte relacionat amb la Festa -concerts, exposicions, ofrenes o actes religiosos- si la pandèmia ofereix eixa possibilitat.

Pel moment, a l’interior alacantí pràcticament resta per conèixer la decisió de Cocentaina respecte als seus Moros i Cristians d’enguany.