Home Alcoià Els pilots d’ultralleugers de la muntanya es formen per a detectar incendis...

Els pilots d’ultralleugers de la muntanya es formen per a detectar incendis durant els vols

0
SHARE

L’estiu del 2022 està resultant un dels més complicats en quant a la proliferació d’incendis forestals. Les condicions meteorològiques d’enguany, amb pluges durant la primavera i un encadenat d’onades de calor, fan que el risc de focs estiga pels núvols durant tota la temporada estival. La prevenció i la detecció immediata són factors fonamentals a l’hora d’impedir que un incendi derive en catàstrofe mediambiental. És just el que està ocorrent a vàries regions espanyoles, amb desenes de milers d’hectàrees sent past de les flames.

A les comarques de la muntanya alacantina existeixen diversos recursos per a actuar contra el foc. Els principals són recursos públics com els Bombers o les Brigades Forestals. Però aquests cossos compten a l’interior alacantí amb el suport i la col·laboració d’ens com els voluntaris d’ACIF Alcoi, i des d’ara també amb els pilots d’ultralleugers. Aquestes aeronaus estan pràcticament a diari sobrevolant els cels de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Per això, els seus ulls des de les altures poden ajudar notablement aportant informació sobre els incendis en vol.

Formació per als pilots

Els experts d’ACIF han sigut els encarregats de formar als pilots de les 10 aeronaus que operen des de l’aeròdrom d’Alcosser de Planes. Tot i ser voluntaris, els membres d’ACIF compten amb formació acreditada per a intervenir en tasques d’extinció. Els paràmetres que els aporten els pilots des del cel en cas d’incendi poden derivar en una actuació molt més precisa per a minimitzar al màxim els danys que puga perpetrar el foc. Ara be, cap dels ultralleugers de la muntanya pot intervenir en cas d’incendi, pel que una vegada traslladada la valuosa informació que observen des del cel, hauran de retirar-se de la zona.

Les aeronaus del Club d’Ultralleugers La Muntanya operen tant en el nord de la província d’Alacant com en el sud de la de València.