Home Alcoi Els premis de novel·la i teatre que convoca Alcoi repartiran guardons per...

Els premis de novel·la i teatre que convoca Alcoi repartiran guardons per valor de 16.000 euros

0
SHARE

La Junta de Govern ha aprovat les bases dels premis culturals impulsats des de l’Ajuntament d’Alcoi de la mà del Consell de Cultura. Es tracta dels I Premis Ciutat d’Alcoi per a dues categories culturals: la de Novel·la -dedicada a Isabel Clara-Simó-; i la de Teatre, que portarà el nom de Pep Cortés. Els guardons pretenen impulsar la creació cultural en la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana, tant en l’àmbit de les lletres com en el de les arts escèniques, i convertir-se en un paraigües per a tots els guardons municipals culturals.

Es crea així una imatge per als guardons culturals de la ciutat, englobats en el nom de Premis Ciutat d’Alcoi. Sota aquesta marca, es crea el Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la, dedicat a la filla predilecta i Medalla d’Or d’Alcoi, Isabel-Clara Simó, autora prolífica i polifacètica, reconeguda en tota Europa, que comptarà amb una dotació de 8000 euros per a novel·les inèdites de qualsevol temàtica. El nom de la guanyadora o guanyador es farà públic abans d’acabar el mes de novembre del 2020.

D’altra banda, el Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre -que ja existia a la ciutat- portarà a partir d’ara el nom de l’autor i director teatral alcoià Pep Cortés. Fou un intèrpret polifacètic amb una prolífica carrera en els escenaris i platós cinematogràfics espanyols. El premi. que també comptarà amb una dotació de 8000 euros, es farà públic, igualment, abans d’acabar el mes de novembre de 2020.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat l’honor de tindre dos premis amb el nom de dues figures culturals indiscutibles. “La creació dels Premis Ciutat d’Alcoi suposa l’esforç des de la regidoria de Cultural i el Consell de Cultura de tindre uns guardons a la nostra ciutat dedicats a dos àmbits importants de la cultura alcoiana, la literatura i les arts escèniques. En el teatre ja tenim un guardó que ens ha donat moltes alegries i que ara, portarà amb orgull el nom d’un gran actor i director teatral, Pep Cortés”, ha afirmat Llopis.

El regidor alcoià ha afegit també que “amb la creació del premi literari Isabel-Clara Simó saldem un deute històric que la nostra ciutat tenia amb la literatura en la nostra llengua, ja que malgrat ser una ciutat de lletres, amb nombrosos autors i autores de rellevància indiscutible, Alcoi no comptava amb cap premi de novel·la. I ho fem, al mateix nivell que el Premi de Teatre, esperant que sota el nom d’una autora tan important per la literatura del segle XX com era la nostra estimada Isabel-Clara Simó, es convertisca en poc temps en un guardó de reconegut prestigi impulsant la creació literària del nostre territori”.