Inici Castalla Els primers 2 positius per coronavirus a centres educatius de les comarques...

Els primers 2 positius per coronavirus a centres educatius de les comarques apareixen a Castalla

735
0
COMPARTIR

A pesar de que les dades d’incidència del coronavirus a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es refereixen a la jornada del 10 de setembre, el Departament de Salut d’Alcoi ja ha detectat els dos primers positius per Covid19 a un centre educatiu de les comarques. Ha sigut al Col·legi Rico Sapena de Castalla, on dos alumnes de 1r i 4t de Primària han donat positiu en les proves PCR.

Afortunadament, les mesures de prevenció adoptades pel centre abans de l’inici de les classes han funcionat, establint classes aïllades en les que la distància entre alumnes i l’ús de mascaretes permeten no haver de tancar tot el centre. Les classes en les que s’ubiquen els dos positius tenen aquestes característiques, pel que únicament els alumnes d’aquestes dos aules són els que hauran de restar a casa. Sols els alumnes hauran de confinar-se, en ser considerats contactes directes dels positius.

El Centre de Salut de la localitat ha coordinat al llarg d’aquest divendres les proves als alumnes i professors que han estat en contacte amb els escolars contagiats. No serà fins les properes jornades quan es conega l’alcanç real del possible brot -considerat com a tal en haver més de 3 positius en un mateix punt de contacte-. Mentre tant, des de l’Ajuntament de Castalla han demanat a la població tranquil·litat respecte a aquests casos, al temps que demanen el compliment de les mesures de seguretat sanitària a tots els veïns.

Castalla ja va ser escenari d’un brot al llarg de les darreres setmanes del mes d’agost, situació que ara es vol evitar. Des del Consistori afirmen en un comunicat que els contagis s’han produït en l’àmbit familiar, on alerten de que s’han d’estretir les mesures de distanciament, evitant reunions de més de 10 persones.