Home Destacats Els Reis Mags despertaran de nou al Museu de la Nina d’Onil,...

Els Reis Mags despertaran de nou al Museu de la Nina d’Onil, però sense públic per la Covid19

775
0
SHARE

Cada 6 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar fan parada a una de les poblacions de la muntanya alacantina. El lligam de la zona amb els Reis Mags ve de molts anys enrere i es fonamenta tant en la tradició -és el cas d’Alcoi- com en la producció de joguets que es du a terme en altres localitats de la zona. Aquest darrer és el cas d’Ibi i Onil, on es fabriquen bona part dels sonmis dels més menuts.

Per això, des de fa uns anys, els Mags de l’Orient fan nit, després de repartir els regals, al Museu de la Nina d’Onil. Un fet que possibilitat que centenars de xiquets i majors acudisquen any rere any a l’acte conegut com ‘Despertar dels Reis Mags’. Melcior, Gaspar i Baltasar descansen després del seu llarg viatge a les estàncies colivenques abans de prendre el camí de tornada a les seues llunyanes terres.

Enguany, les condicions de pandèmia impediran la celebració de l’acte en les condicions normals. La presència del coronavirus obligarà a que els Reis Mags no puguen estar acompanyats dels xiquets que cada any els donen el bon dia cada 6 de gener. És el prec que han fet a colivencs i visitants per a que no acudisquen al Museu de la Nina. Ses Majestats preparen un vídeo amb el que agraïr a Onil les seues atencions després d’un any extremadament dur.

El que sí es mantindrà dins el Despertar dels Reis Mags és el seu caràcter solidari. Es recullen joguets per a abastir als xiquets més necessitats o que passen per circumstàncies difícils, com estar ingressats a l’hospital en unes dates com les del Nadal.