Home Alcoi L’Ambaixador Reial visita Alcoi en format visual i garanteix l’arribada de les...

L’Ambaixador Reial visita Alcoi en format visual i garanteix l’arribada de les cartes a Ses Majestats

0
SHARE

La impossibilitat de celebrar els actes de la Trilogia Nadalenca d’Alcoi degut al coronavirus han modificat la programació relacionada amb l’arribada dels Reis Mags. La ciutat celebra una de les Cavalcades més antigues del món, però enguany ha tingut que modificar els actes per a evitar concentracions de persones. Aquest 4 de gener es celebra el Ban Reial, on l’Ambaixador Reial crida a xiquets i majors a esperar amb il·lusió l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar. Però les condicions pandèmiques l’obliguen a fer-ho en vídeo.

Des de fa uns anys i degut a la seua aposta pel Nadal com a tractor de visites a la localitat, Alcoi és considerada com la Ciutat del Nadal. En ella es celebren alguns dels actes tradicionals més coneguts durant aquestes festes. Tant que la capital de l’Alcoià, celebra, al més pur estil Moros i Cristians, la Trilogia Nadalenca. Els tres actes que la composen són la columna vertebral dels festejos nadalencs a una ciutat que cada any es bolca en la seua celebració. Milers de persones formen part dels diferents col·lectius i associacions que participen d’uns actes que han fet d’Alcoi una de les millors destinacions nadalenques.

Però, enguany, el coronavirus ha fet malbé qualsevol programació adreçada al Nadal, com porta ocorrent amb la resta d’esdeveniments festius repartits per tot l’any i a totes les poblacions. Aquest diumenge 3 de gener, la ciutat ha celebrat el primer dels actes de la Trilogia Nadalenca: Les Pastoretes. Ho ha fet amb un vídeo que recull aquesta tradició, que enguany no recorrerà els carrers del centre de la ciutat. Aquest format ha sigut l’elegit pels organitzadors del Nadal Alcoià davant la impossibilitat de celebrar els actes en el seu format habitual, i serà utilitzat per a la resta d’actes, inclosa la Cavalcada dels Reis Mags.

Ara bé, l’Ambaixador Reial, l’encarregat de posar veu al segon dels tres actes de la Trilogia Nadalenca alcoiana amb el Ban Reial o ‘Burretes’, ha estat durant tot el dia a la ciutat. En fins a 13 punts diferents ha recollit les cartes de xiquets i majors adreçades a Melcior, Gaspar i Baltasar. A banda, Ses Majestats han preparat un vídeo amb el que l’Ambaixador crida a esperar amb la il·lusió de sempre als mags de l’Orient, que arribaran, com cada any, fidels a la seua cita amb la ciutat d’Alcoi.

Únicament resta la Cavalcada dels Reis Mags, una de les més antigues del món, per a completar la Trilogia Nadalenca alcoiana. L’acte central, l’Adoració del Jesuset, es podrà seguir en directe per a evitar aglomeracions degut a la pandèmia de la Covid19 aquest 5 de gener.