Home Alcoi Els Reis Mags duran a terme l’Adoració en directe i fora d’horari...

Els Reis Mags duran a terme l’Adoració en directe i fora d’horari per a evitar aglomeracions a Alcoi

1570
0
SHARE

La programació nadalenca està pendent d’un fil a totes les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La situació de pandèmia ja ha oibligat a suspendre aquelles activitats que suposaren conentracions de personal, en especial a les localitats més afectades pels contagis per coronavirus. Entre elles es troba Alcoi, també coneguda com la Ciutat del Nadal, que enguany no gaudirà com és habitual de la seua Trilogia Nadalenca.

La composen les Pastoretes, el Ban Reial i la Cavalcada dels Reis Mags. Actes que enguany hauran de canviar de format per a evitar que milers d’alcoians i visitants es congreguen als carrers cèntrics de la població. Ajuntament, Associació Sant Jordi i ens culturals i socials de la ciutat han hagut de repensar els actes nadalencs per a mantenir la tradició local salvaguardant la salut pública.

Així les coses, el primer dels actes de la Trilogia, les Pastoretes, es duran a terme però sense l’habitual desfilada i els balls a la Plaça d’Espanya. Serà gràcies a un vídeo que grups de ball i col·legis d’Alcoi estan treballant, i que serà difòs per xarxes socials i mitjans de comunicació. La idea és que la ciutadania no es quede sense aquesta tradició tot i la Covid19. Serà el proper diumenge 3 de gener.

El segon acte, el Ban Reial, tindrà fins a 13 punts de recollida de cartes als Reis Mags repartits per tots els barris de la ciutat. En ells hi haurà patges, burretes i es podrà escoltar el propi Ban de veu de l’Ambaixador Reial. Ara bé, haurà de ser amb manteniment de distàncies i ús de mascaretes per a impedir contagis.

Eixes cartes arribaran a Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar, que les llegiran i compliran els somnis d’aquells que hagen mantingut un bon comportament el llarg de l’any. No obstant, l’acte central del Nadal Alcoià, la Cavalcada, no es durà a terme en condicions normals, és a dir, amb milers de persones als carrers i besant als mags de l’Orient. El que sí hi haurà és una retransmisió en directe del moment de l’Adoració, el zènit d’una de les cavalcades més antigues del món. Serà més enllà de les 23h per a evitar concentracions de persones.

Qualsevol d’aquests actes pot patir modificacions en cas de que la situació sanitària evolucione a pitjor.