Home Cocentaina La residència Domus Vi de Cocentaina, la primera de la muntanya en...

La residència Domus Vi de Cocentaina, la primera de la muntanya en vacunar a 133 usuaris i 73 treballadors contra la Covid19

1032
0
SHARE

La campanya de vacunació contra el coronavirus ja ha donat el tret d’eixida a les comarques de la muntanya alacantina. Ho fa donant prioritat als sectors poblacionals de risc o que major contacte tenen amb el virus. Sanitaris, persones majors i dependents són els primers receptors de la vacuna de Pfizer, que requereix de condicions especials per al seu transport i conservació. Un procés en el que participen les forces de seguretat.

La primera residència de la Tercera Edat que ha rebut les dosis ha sigut la Domus Vi de Cocentaina. Aquesta infraestructura, al contrari del que ha ocorregut a la d’Alcoi durant la pandèmia, no ha registrat cap cas positiu per Covid19 des de l’inici de la crisi sanitària. Eixe era un dels requisits per a que Sanitat Universal establira el calendari de vacunació, que en el cas del geriàtric contestà s’ha iniciat de bon matí per a vacunar a 133 usuaris i 73 integrants del personal treballador. Ha sigut personal de l’Hospital Verge dels Lliris qui ha programat tant la campanya de vacunació com el transport dels antivirals.

La vacuna que han rebut al centre contestà és la primera de les dos dosis que rebran en les properes setmanes. Es preveu que siga dins de 21 dies quan siguen vacunats de nou tant usuaris com personal. El procés d’immunització conclou una setmana després d’eixa segona dosi, quant teòricament el subjecte que l’ha rebut estaria immunitzat contra la malatia.

La Domus Vi contestana ha sigut la primera de les instal·lacions sociosanitàries que ha rebut la vacuna contra el coronavirus. Una vacuna que, previsiblement, arribarà en els propers dies a geriàtrics d’Alcoi i Muro. Cadascun d’ells ha estat durant un lapse mínim de 90 dies sense registrar cap cas positiu per Covid19.