Home Alcoià Els retards en la vacuna de Pfizer no afecten als sanitaris del...

Els retards en la vacuna de Pfizer no afecten als sanitaris del Departament de Salut d’Alcoi, que ja han rebut la primera dosi

202
0
SHARE

La multinacional farmacèutica Pfizer, que té contractes per a subministrar la vacuna contra la Covid19 a bona part dels països de la Unió Europea, ha patit retards en la seua distribució. L’empresa argumenta treballs d’ampliació de la producció a la seua factoria de Bèlgica com a causa de la reducció de vacunes que han arribat, entre atres ubicacions, a la Comunitat Valenciana. Un fet que ha obligat a la Conselleria de Sanitat Universal a retardar la vacunació de part del personal sanitari.

Aquestasituació no afecta, en principi, als professionals de la sanitat al Departament de Salut d’Alcoi. Segons fonts consultades per tvA, no hi ha constància de que la vacuna no haja arribat als treballadors que presten servei a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En cas d’haver sigut així, Sanitat Universal prioritzaria l’administració de la segona dosi als usuaris i personal dels geriàtrics abans que als sanitaris de l’hospital i Atenció Primària.

De les 10.000 vacunes que hauria d’haver rebut aquesta setmana la Comunitat Valenciana, únicament han arribat 5.800, poc més del 40% de la xifra prevista. El retard en l’arribada dels antivirals també ha posat en alerta als professors, sector poblacional bàsic i que reclama rebre la vacuna amb premura.