Home Alcoi Els afectats de la Domus Vi d’Alcoi presenten 20 demandes per negligència...

Els afectats de la Domus Vi d’Alcoi presenten 20 demandes per negligència durant la primera onada

0
SHARE

Fins a 20 demandes per negligències al centre geriàtric Domus Vi d’Alcoi. És la xifra de denúncies que els familiars dels usuaris del centre presentaran als jutjats després d’haver detectat presumptes negligències en l’atenció als majors. Un fet que, afirmen, està directament relacionat amb les 75 morts que es van produir en ell durant la primera onada de la pandèmia. El virus ha tornat a entrar en ell en la tercera.

La primera onada del coronavirus -tot i registrar dades d’incidència irrisòries en comparació a les actuals- va deparar alguns dels casos més tràgics de contagis a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Fou llavors quan el virus va entrar a dos centres geriàtrics de la zona: el Domus Vi d’Alcoi i la Caseta Sarrió d’Onil. Entre els dos geriàtrics, la xifra de víctimes per Covid19 entre març i juny va fregar el centenar. Tot després de que l’estiu anterior es constituira l’associació de familiars d’usuaris de la Domus Vi, que ja denunciava en eixe moment mancances en el cuidat dels majors del centre alcoià.

Després de la mortaldat, amb uns 75 usuaris que van perdre la vida, els integrants del col·lectiu van posar en mans dels seus advocats la investigació per a detectar possibles negligències en l’atenció als majors de la residència. Consideraven que, en cas de trobar-se, suposarien una de les causes de l’elevada xifra de víctimes del virus al centre. Cosa que han corroborat amb indicis els lletrats del col·lectiu, que van a presentar una vintena de demandes per a depurar responsabilitats a la Domus Vi d’Alcoi.

Les denúncies arriben just en altre moment crític de la pandèmia, que després de mesos sense aparèixer per la residència alcoiana ha tornat a entrar en ella. Ho fa després d’haver fet el mateix al centre que la multinacional sociosanitària té també a Cocentaina. En principi han sigut detectats 5 positius entre els usuaris del centre, tots els quals han passat aquest dilluns una nova PCR. A més, tots ells han rebut ja la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus i es troben a l’espera de la segona. Una vacuna que els familiars esperen que immunitze als seus éssers volguts per a recuperar el contacte que han perdut fa ja molts mesos.

La plataforma també demana a la Conselleria de Polítiques Inclusives que duga a terme un control diari dels centres per a impedir manques de personal i, per tant, d’atenció als majors, com la que denuncien a la Domus Vi d’Alcoi.