Home Alcoià Els sanitaris avisen: les places Covid en planta i UCI al Verge...

Els sanitaris avisen: les places Covid en planta i UCI al Verge dels Lliris estan quasi al màxim

0
SHARE

Tant la planta destinada a pacients aïllats com la UCI destinades a malalts per Covid19 a l’Hospital Verge dels Lliris estan quasi al màxim de la seua capacitat. Una situació que encara no s’havia donat durant la pandèmia a la infraestructura sanitària que dona cobertura a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Fonts sanitàries demanen a la població que evite situacions que augmenten el risc de contagi com el Mig Any d’Alcoi, que podria acabar col·lapsant les instal·lacions hospitalàries.

El principal risc per a la salut pública que comporta la multiplicació de casos de coronavirus durant la pandèmia és el col·lapse de les infraestructures. Tot i tindre un dels millors sistemes sanitaris de tot el món, el nombre de places s’ha vist minvat en la darrera dècada a Espanya, cosa que també ha ocorregut amb el personal o els equipaments. Els retalls derivats de la crisi econòmica del 2008 estan tenint el seu reflex en aquesta pandèmia, que ha tret a la llum les carències que la manca d’inversió pot provocar en situacions de crisi com l’actual.

Amb les dades de seguiment de la Covid19, que confirmen una segona onada de contagis a l’espera de l’arribada del fred i la temporada de la grip, inclús la muntanya alacantina no es troba en bones condicions. Durant els mesos estivals, la pressió hospitalària s’ha vist reduïda a la principal infraestructura del Departament de Salut d’Alcoi, que avarca les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Però, a dia de hui, el nombre de places destinades a malalts Covid, tant en planta com en la UCI, s’ha vist molt més ocupat respecte a setmanes anteriors. Els efectes del pont del 9 d’Octubre i la Hispanitat ja estan fent-se notar a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.

Fonts sanitàries consultades per tvA apunten a que el nombre de places reservades per pacients amb coronavirus està prop d’arribar al màxim. Un extrem al que pràcticament no es va arribar durant la primera onada de la pandèmia, allà pels mesos d’abril i maig. A més, el personal de l’hospital tem que la celebració del Mig Any d’Alcoi d’aquest cap de setmana, tot i les restriccions, desemboque en més positius pel virus. Un fet que podria incrementar la pressió sobre l’hospital, fent-lo arribar al seu límit de places dedicades a atendre malalts per Covid.

Així les coses, des del Verge dels Lliris demanen a la població prevenció davant una possible diversificació dels contactes estrets durant la celebració. Fons sanitàries afirmen que durant la darrera setmana s’ha accelerat el ritme d’ingressos hospitalaris per coronavirus. Una situació que, en cas de reproduir-se després del Mig Any alcoià, faria que s’ocuparen totes les places destinades als pacients de la pandèmia. Aquest fet suposaria també tindre que destinar més personal i recursos a la Covid, deixant sense atenció altres patologies i, per tant, agreujant més la situació.