Inici Alcoià Els sindicats criden a reivindicar drets l’1 de Maig per a no...

Els sindicats criden a reivindicar drets l’1 de Maig per a no perdre’ls amb la crisi econòmica derivada del Covid19

180
0
COMPARTIR

Com cada any, el proper 1 de Maig es celebra la el Dia dels Treballadors, una efemèride que tradicionalment ha sigut un dels punts de reivindicació dels obrers al llarg de la Història. Però la realitat actual, amb un Estat d’Alarma que obliga al confinament, farà que no hi hagen manifestacions als carrers de les principals ciutats espanyoles. Concentracions que any rere any valen com a reivindicacions laborals.

Enguany, tot i no poder eixir als carrers, els sindicats han fet una crida a que els treballadors es manifesten mitjançant les xarxes socials. Demanen que es facen fotos i vídeos amb cartells reivindicatius per a evitar que la pandèmia de coronavirus derive en una pèrdua de drets laborals que ha costat segles aconseguir. Volen impedir així la minva de drets que els treballadors van haver de patir -i encara hui pateixen- arrel de la crisi econòmica del 2008.

La manifestació per aquesta festivitat tindrà lloc a partir de les 13.30 hores als balcons de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Però la programació s’allarga durant bona part de la jornada, ja que des de les 18 hores es celebrarà un concert amb grups valencians per Youtube. Els actes de la jornada reivindicativa acabaran a partir de les 20h amb els aplaudiments per al personal que s’encarrega de cuidar de la població als centres sanitaris, comerços alimentaris, farmàcies, etc…

L’1 de Maig  està previst pels sindicats com a una mostra de la voluntat popular de canviar el model productiu, centrant-lo en les persones i el medi ambient i no única i exclusivament en els diners. I també com a contrapes a la proliferació d’ERTO’s, que només a les comarques de la muntanya alacantina sumen ja 600 expedients que afecten a més de 2.000 treballadors.

Altra de les reivindicacions sindicals per a aquesta jornada és la d’un salari digne per a tots els treballadors -dit d’altra forma, la fi de la precarietat laboral-. Hagut compte de la situació de la que depenen milers de famílies amb treballs relacionats amb l’oci o el turisme, tant UGT com CC.OO. demanen l’aprovació de la l’Ingrès Mínim Vital i la promoció del turisme intern, a banda de la potenció de la indústria com a motor de la muntanya alacantina.