Home Destacats Una empresa d’Ibi fabrica components per a 5.000 llits d’hospitals repartits per...

Una empresa d’Ibi fabrica components per a 5.000 llits d’hospitals repartits per tota Europa

817
0
SHARE

La reconversió industrial  és una de les apostes de Generalitat per a aconseguir un doble objectiu: oferir possibilitats de negoci a les empreses valencianes i abastir sense acudir a altres mercats al sistema sanitari. Una aposta en la que s’han bolcat moltes empreses de la Foia de Castalla, entre les que destaca la seua capacitat d’adaptació. Una d’elles, Pepri, amb seu a Ibi, va a produir components per a que una empresa francesa puga dotar a hospitals de part d’Europa de llits amb els que atendre als pacients, inclosos els de Covid19.

Si una cosa ha quedat clara arrel de la crisi sanitària del coronavirus és que molts pocs sistemes sanitaris del món estan preparats per a una pandèmia. Més encara quan durant tota la darrera dècada s’ha estat retallant en Sanitat per part dels diferents governs. Ara apareixen les conseqüències d’aquestes actuacions en forma de manca de places d’UCI o d’equipaments i elements de protecció i per als sanitaris. Ara bé, el colp rebut arrel del Covid19 ha fet reviscolar, al menys en part, a les administracions, que ara equipen a tota pressa al seu sistema sanitari.

Aquest fet suposa una oportunitat per a moltes empreses dels rams tèxtil o del plàstic, que abunden a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Algunes d’elles es troben ara produint per a abastir a les instal·lacions sanitàries després d’haver adaptat part de la seua producció. És el cas de la iberuda Pepri, que ha aconseguit un contracte per a fabricar elements amb els que produir fins a 5.000 llits hospitalaris. L’acord amb una multinacional francesa permetrà equipar a hospitals del vell continent amb components fabricats a Ibi.

El tracte entre la mercantil iberuda i la multinacional francesa amb seu a Elx ha sigut possible gràcies a l’elevada capacitat d’adaptació de la indústria d’Ibi. Amb la seua maquinària pot produir un gran ventall de peces. En el cas dels llits hospitalaris s’utilitzen fins a 5 motlles per a crear els laterals i les capçaleres dels futurs llits d’hospital. Tot gràcies a l’exercici d’adaptabilitat que ha dut a terme el sector arrel de les necessitats productives derivades de la crisi del Covid19.

Altres empreses de la sub comarca de la Foia de Castalla també han bolcat part de la seua producció en abastir de mascaretes, pantalles protectores i altres components hospitalaris al sector sanitari per a superar la pandèmia quant abans.