Home Alcoià Els socialistes de l’Alcoià-Comtat-Foia acusen a Sanitat d’amagar les dades de les...

Els socialistes de l’Alcoià-Comtat-Foia acusen a Sanitat d’amagar les dades de les llistes d’espera sanitàries

240
0
SHARE
Socialistes de tota la muntanya alacantina davant de l'ambulatori de Benilloba.

Durant les darreres dos legislatures, el sistema valencià de salut ha anat acurtant la freqüència amb la que han anat actualitzant-se les dades en torn a les llistes d’espera. Unes cues que afecten especialment a les especialitats sanitàries i als quiròfans dels centres sanitaris valencians, així com a les persones dependents de la regió. A finals de l’anterior legislatura eixa actualització era mensual, si bé la zona no tenia totes les places de personal sanitari necessari cobertes.

Ara, després de constatar que la Conselleria de Sanitat no inclourà el Departament de Salut d’Alcoi entre els de difícil cobertura -decisió a càrrec del propi conseller-, els socialistes de la muntanya han fet una crítica doble. La primera té a veure amb les dificultats per a cobrir places de facultatius als centres de la zona, cosa que exigeixen al Gerent del Departament de Salut, que va encapçalar les protestes per aquest mateix fet durant la passada legislatura. Ara, li demanen que seguisca reivindicant el que feia en anys anteriors.

Els socialistes de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla asseguren que van aconseguir durant l’anualitat 2022/2023 amb el Botànic la cobertura de fins a 36 places de personal sanitari per al departament -11 d’elles en Atenció Primària-. També alerten del tancament de centres sanitaris cara al proper estiu, ubicats en els municipis de menor població. Una situació que desconeixien inclús les centrals sindicals del ram.

Denuncien manca de transparència

La segona crítica té a veure amb les dades de les llistes d’espera. Dades que, segons el PSPV de La Muntanya, han desaparegut. Tot degut a que Sanitat ha tornat a anunciar que únicament les farà públiques dos vegades a l’any. Els socialistes veuen en aquest fet una manca de transparència per part del govern que encapçala Carlos Mazón, al que han acusat directament d'”amagar” les dades. El que sí han constatat, asseguren, és un augment en mès de 2.000 casos a les llistes d’espera de persones que esperen les prestacions per dependència.