Home Societat Els Tècnics en Emergències Sanitàries inicien una vaga indefinida pels incompliments de...

Els Tècnics en Emergències Sanitàries inicien una vaga indefinida pels incompliments de l’empresa

1144
0
SHARE

Els Tècnics en Emergències Sanitàries de tot el País Valencià es troben des d’aquest dimarts en vaga indefinida. Protesten per la modificació de les condicions negociades en el conveni col·lectiu del sector que no respecta l’empresa concessionària, que per altra banda, segons denuncien, s’ha fet amb la contracta rebaixant el seu preu de forma temerària. Els operaris no deixaran la vaga fins obtenir solucions.

Al País Valencià, el servei de transport sanitari està prestat per empreses privades que són subcontractades per la Conselleria de Sanitat Universal. Elles són les encarregades de traslladar als malalts que ho necessiten als diferents centres hospitalaris i sanitaris repartits per les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. No obstant, al llarg del passat 2017 es va negociar entre la patronal i els sindicats el conveni que ha regir el sector, i que entraria en vigor l’1 d’agost d’enguany, una vegada aprovada la negociació pel Tribunal d’Arbitratge Laboral.

Però els representants sindicals dels Tècnics en Emergències Sanitàries, encarregats de prestar el servei d’ambulàncies, han denunciat l’incompliment per part de la UTE que presta el servei a tot el País Valencià. Segons els sindicats, aquesta fusió d’empreses ha modificat les condicions originals de la contracta, rebaixant costos per a l’administració fins al punt de fer-la temerària. Un fet que redunda en les retribucions dels treballadors, motiu principal pel que han convocat una vaga indefinida fins que l’empresa complisca allò que estava negociat.

Les butxaques dels Tècnics en Emergències Sanitàries es veurien afectades amb una davallada en els salaris que oscil·la entre els 1.800 i els 4.000 euros durant un lapse de 4 anys, a pesar de que la càrrega d’hores a l’any és superior al que seria aconsellable. A més, critiquen que la nova contracta inclou el fet que els operadors de les ambulàncies hauran de traslladar als pacients a l’interior dels centres hospitalaris, perjudicant el servei als usuaris. Els vora 50 Tècnics en Emergències Sanitàries que treballen a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no estan disposats a cedir fins que s’escolten les seues pretensions, que consideren ajustades a la negociació.

La Conselleria de Sanitat Universal ha xifra els serveis mínims durant el que dure la vaga en aproximadament la meitat dels vehicles disponibles en les comarques.