Home Economia Una comissió del Senat visita La Foia de Castalla per a abordar...

Una comissió del Senat visita La Foia de Castalla per a abordar els problemes del sector jogueter

703
0
SHARE

El sector jogueter de la Foia de Castalla ha rebut la visita de la Comissió d’Economia, Indústria i Competitivitat del Senat, a qui han traslladat els seus punts d’incertesa cara al futur. El sector ha recuperat un tant de múscul després de la crisi, però factors com la competència deslleial llastren tant beneficis com contractacions. Són fets per als que demanen respostes.

La crisi econòmica que des del 2008 i pràcticament fins ara ha afectat a tots els indrets de la vida quotidiana encara té efectes en diferents àmbits. També en els productius, ja que no són poques les empreses que han hagut de tancar portes degut a la situació econòmica, ni tampoc són poques les que han hagut de re inventar-se per a sobreviure. Diversos sectors industrials tenen molta rellevància a la muntanya alacantina, per això, les administracions també s’interessen per saber com es pot millorar el seu estat en una època de relativa estabilitat.

Concretament, el sector jogueter ha rebut la visita d’una delegació de la Comissió d’Economia, Indústria i Competitivitat del Senat, interessada en conèixer les inquietuds dels productors d’una zona que fabrica el 40% dels joguets espanyols. Han sigut fins a 6 els senadors que han estat a les localitats d’Ibi, Castalla i Onil, visitant algunes de les principals empreses del ram per a avaluar el seu estat. En elles han conegut, a banda de la seua situació, també quins són els processos que segueixen per a fabricar joguets que destaquen per la seua qualitat i el seu disseny.

La comissió del Senat que ha visitat les comarques està composada per 3 senadors populars, 2 del PSOE i una del grup vasc, i entre les seues funcions està l’establiment de mètodes per a millorar la competitivitat dels sectors productius espanyols. Per la part dels jogueters, han traslladat a la delegació el fet de que el mercat nacional ha tornat a xifres anteriors a la crisi, sense que això signifique que hagen acabat els seus problemes. De fet, entre els principals problemes dels jogueters es troben la davallada de la natalitat i també del temps que els menuts dediquen al joc.

L’altre factor capital per al que els jogueters reivindiquen una solució és per a la competència deslleial que arriba majoritàriament de productes fabricats en Àsia. Les conseqüències negatives són moltes per al sector, que no pot competir amb aquests productes en preu, però sí en la qualitat, que superen sobradament. Aquest fet té nefastos efectes en el mercat laboral del joguet, que veu reduïda la seua facturació en un 13% i les contractacions en un 16%.