Home Alcoi Els treballadors de Correus Alcoi denuncien amb una protesta retalls al servei...

Els treballadors de Correus Alcoi denuncien amb una protesta retalls al servei postal a l’interior alacantí

802
0
SHARE

Les dos principals centrals sindicals -CC.OO. i UGT- han mobilitzat més de 40 treballadors de l’Oficina de Correus d’Alcoi que han realitzat una concentració davant de les portes de l’edifici per denunciar el desballestament de la major empresa pública de país i exigir al Govern la inclusió de Correus i del servei postal públic a l’agenda de Recuperació, Transformació i Resiliència del país.

Els sindicats es troben en un procés de mobilitzacions a tot l’Estat, i aquest dijous dia 13 han realitzat una concentració de treballadors a la porta principal de Correus d’Alcoi per exigir a la Direcció de Correus que cesse les polítiques de desballestament de l’operador públic i reivindiquen un model de servei postal públic sostenible, eficaç, modern i eficient.

Exigeixen a el Govern que abandone la seva passivitat i definisca el seu projecte de model postal públic de la major empresa pública, incorporant-ho a l’agenda política per a la recuperació del país. Concretament a la Ciutat d’Alcoi, l’empresa SAE Correus i Telègrafs S.A., S.M.E. ha suprimit 12 llocs de treball en els últims anys i ha decidit suprimir altres 4 llocs durant el 2021, a més d’una retallada en la contractació que està deixant sense cobrir l’ocupació estructural, així com els permisos i qualsevol tipus d’absència dels treballadors i treballadores.

CCOO i UGT adverteixen el clar canvi de rumb en la companyia pública. A la província d’Alacant -i més concretament a les comarques de l’Alcoià i el Comtat- la transformació és un fet incontestable que està comportant retallada d’ocupació, tancament de centres com les unitats de repartiment de Castalla i Cocentaina i eliminació de diversos serveis rurals.

La primera fase de mobilitzacions segueix el seu curs i durarà fins a finals del mes de juny, incloent concentracions provincials i autonòmiques, sense descartar aturades parcials i convocatòries de vagues generals.