Home Alcoià Els valencians entre 18 i 39 anys sense vacunar poden ajustar el...

Els valencians entre 18 i 39 anys sense vacunar poden ajustar el seu calendari de vacunació segons les seues vacances

0
SHARE

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa a la pàgina web una agenda vacacional perquè els ciutadans de la Comunitat Valenciana puguen adaptar la vacunació front al coronavirus en funció de les seves vacances estivals. En aquest sentit, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que “la finalitat és facilitar als ciutadans i les ciutadanes puguen gaudir del seu període de vacances, i vacunar-los quan estiguin disponibles”.

Per això, les persones entre 18 i 39 anys que estan esperant la cita per la seva primera dosi poden accedir a un formulari en el qual poden indicar en una agenda de vacunació les setmanes que van a romandre fora i que, per tant, no podran acudir a vacunar-se.

D’aquesta manera, s’ajornarà la citació per quan estiguen disponibles, respectant l’ordre de vacunació que s’està duent a terme a la Comunitat Valenciana, que és per grups d’edat. A més, s’enviarà un SMS amb l’enllaç a la web a les persones entre 18 i 39 anys que es preveu citar al llarg de l’estiu.

Segons ha explicat Barceló, “des de Sanitat s’ha posat en marxa aquesta mesura amb la finalitat de planificar de forma eficient el procés de vacunació durant aquest estiu, i mantenir així el bon ritme d’immunització a la Comunitat Valenciana”. Cal assenyalar que aquesta mesura va dirigida a persones que estan pendents de rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid19, ja que les persones que estan pendents de rebre la segona dosi ja tenen una citació prèvia realitzada en el moment que li van posar la primera vacuna.

Els requisits per poder indicar les vacances i no ser citat durant aquestes dates són: tenir entre 18 i 39 anys d’edat (nascuts entre 1982-2003 inclosos), no haver rebut cap dosi de la vacuna contra la Covid19 i no tenir cap cita prevista de vacunació.