Home Castalla Els Veïns de ‘Los Campellos’ de Castalla mostren el seu descontent amb...

Els Veïns de ‘Los Campellos’ de Castalla mostren el seu descontent amb una planta solar que s’instal·lará a la zona

1212
0
SHARE
Planol de les zones residencials i les zones que s'utilitzarien per a les plantes solars al terme de Castalla, similar al projectat a Ibi.

L’Associació de Veïns de ‘Los Campellos‘ de Castalla manifesta la seua preocupació davant l’instal·lació del projecte de plantes solars ‘FV CASTALLA’ que serà instal·lat al terme municipal de Castalla prop de la zona on viuen. Aquest projecte afecta 217 hectàrees i és conforme al pla General de Castalla, que permet en els sòls del projecte, l’ús ANEU.2 que és l’ús per a la generació d’infraestructures i d’entre altres, d’energia elèctrica.

El govern central ha donat llum verda a aquestes instal·lacions d’energia renovable, que considera estratègiques. El Consell, mitjançant el Decret Llei 1/2022, atorga les exempcions de DIC a aquests projectes en aplicació de l’Article 3 bis del Decret Llei 14/2020 de 7 d’agost. Aquest decret incloïa mesures per accelerar la implantació d’instal·lacions per a l’aprofitament de les energies renovables per l’emergència climàtica i la necessitat de la reactivació econòmica urgent.

A més, aquest Decret Llei 1/2022 del Consell de 22 d’abril, també imposa mesures urgents en resposta a l’emergència energètica i econòmica originada a la Comunitat Valenciana per la guerra a Ucraïna, i en concordança amb la disposició Transitòria Única d’aquest últim. Això fa que el projecte ‘FV CASTALLA’ actualment ho tinga tot en regla i estiga llest per començar en compliment amb la llei.

Nous retards a l’instalació

La presidenta de l’associació, María José Otero Maldonado, va mantenir una reunió amb la companyia on es va parlar de diferents punts d’interés per a la població. “Es va fer èmfasi als mitjans d’ocultació dels panells, les afeccions ambientals y paisatgístiques, i per això vam suggerir a COBRA A millorar el projecte i l’obtenció del Certificat UNEF d’Excel·lència per a la Sostenibilitat i la Conservació de la Biodiversitat” explica la presidenta.

Actualment s’està millorant el projecte per a l’obtenció de Certificat UNEF. COBRA no té cap obligació legal d’obtenir aquest certificat, per la qual cosa, els veïns de ‘Los Campellos’ volen fer notar que han aconseguit ocasionar un prolongat retard en temps en la posada en marxa de la planta solar.