Home Destacats Els voluntaris de Creu Roja ajuden a 202 famílies durant el mes...

Els voluntaris de Creu Roja ajuden a 202 famílies durant el mes de confinament a la Foia de Castalla

370
0
SHARE

Pràcticament des del primer dia després de la declaració de l’Estat d’Alarma a tota Espanya, tots els ens relacionats amb el suport als més desafavorits es van posar en marxa per a atendre les seues necessitats. Aquest col·lectiu, els dels aturats de llarga duració, dependents, persones majors o en risc d’exclusió social, són els primers en notar les conseqüències de qualsevol situació negativa. Mots no tenen accés a béns de primera necessitat, començant pel menjar. En el cas del majors, a més, cal extremar les precaucions, ja que són el sector poblacional més afectat pel coronavirus.

Un d’eixos organismes és Creu Roja, que a la sub comarca de la Foia de Castalla és l’ens que gestiona a les desenes de persones voluntàries que s’han oferit a ajudar en aquesta situació d’emergència. Tot i que l’oferta de voluntaris és molt superior, són fins a 16 persones i 5 tècnics els que s’encarreguen d’atendre les necessitats dels usuaris a poblacions com Ibi, Castalla, Onil o Tibi.

Sumant aquestes 4 poblacions, Creu Roja ha aconseguit arribar a 202 famílies, composades per un total de 487 persones. Entre les tasques més demandades dutes a terme pels voluntaris es troben el repartiment d’aliments a domicili -possible gràcies a la col·laboració de restaurants i panaderies i als vehicles d’empreses de transport- o l’oferiment de cupons per a adquirir productes bàsics. A més, Creu Roja també recull els medicaments que necessiten les persones majors confinades i li’ls fa arribar.

L’ens també presta ajudes per a pagar rebuts a persones sense recursos i acompanya a persones que necessiten eixir al carrer, com per exemple persones amb problemes psicològics, diversitat funcional o ansietat. L’ens té obertes les línies de col·laboració a través dels ajuntaments de les poblacions de la Foia de Castalla.