Home Alcoià Emergències decreta l’alerta a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla...

Emergències decreta l’alerta a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per fortes pluges

3303
0
SHARE

El Centre de Coordinació d’Emergències ha llançat una alerta per precipitacions torrencials continuades que afecta a les comarques interiors de la província d’Alacant. A partir de dijous s’esperen pluges quantioses que poden desembocar en riuades, pel que el 112 ha posat en alerta als ajuntaments de la zona. Tot i això, la presència, quantitat i duració de les precipitacions haurà de ser contrastada dia a dia.

La tardor és l’època de l’any en que solen produir-se més precipitacions torrencials a les comarques de la muntanya alacantina. Un mar encara calent per les elevades temperatures de l’estiu, unit als fronts freds que comencen a entrar sobre la Península Ibèrica degut al canvi d’estació, són el caldo de cultiu perfecte per a la proliferació de núvols carregats d’aigua i electricitat. Ells són els responsables de les tempestes que des del mes d’agost venen produint-se amb relativa assiduïtat a tota la província d’Alacant.

Les previsions meteorològiques per al que queda de la present setmana parlen de fortes precipitacions en tota l’àrea de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Estaran causades per una DANA, o depressió aïllada en nivells alts de l’atmosfera que restarà sobre el sud est peninsular a partir del dijous i durant les jornades que el segueixen. Aquest fenomen pot desembocar en quantioses precipitacions, pel que poden produir-se danys o situacions complicades a tot l’interior alacantí. No obstant, es tracta d’un fenomen que varia en qüestió d’hores i pot veure’s modificat.

Tot i que aquest tipus de precipitacions es produeixen a sovint durant la tardor a les comarques interiors d’Alacant, les previsions obliguen a extremar les mesures de precaució a tots els ajuntaments. Algunes de les recomanacions per a la població són allunyar-se de barrancs i corrents d’aigua durant les pluges, evitar zones inundables, mentre que els dispositius d’emergència de cada població estaran alerta dels avisos del Centre de Coordinació d’Emergències per si s’han de suspendre classes o tallar accessos.

El record del que va succeir a les Illes Balears, amb 9 víctimes mortals de les riuades, està massa fresc com per a no extremar les precaucions per a un episodi que afecta a tot el sud esta peninsular, al menys durant el cap de setmana.