Home Alcoi Empresaris i UA s’alien a Alcoi per a crear un pol d’innovació...

Empresaris i UA s’alien a Alcoi per a crear un pol d’innovació amb el que ajudar a les empreses

865
0
SHARE

Fer de la innovació un pilar per a les empreses de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. És l’objectiu del conveni que aquesta setmana han signat la Cambra de Comerç d’Alcoi i la Universitat d’Alacant, i que s’ha encetat amb una jornada per a divulgar les possibilitats de innovació per a millorar les empreses de la zona. Més de 20 de les principals mercantils de la muntanya han estat presents per a conèixer els recursos al seua abast per a fer de la innovació una prioritat empresarial.

La indústria és, des de fa més de 2 segles, el pilar fonamental de l’economia a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En torn a aquest sector econòmic s’han produït els grans avanços econòmics i socials a bona part de les poblacions de l’interior alacantí. I tot degut, en part, a l’esperit emprenedor i innovador que han demostrat al llarg de la Història els empresaris de la muntanya alacantina. Però, en un món globalitzat, la innovació és, necessàriament, un dels factors més rellevants per a l’evolució positiva de les empreses.

La immensa majoria d’elles desconeixen part dels recursos que tenen per a fer de la innovació un dels pilars sobre els que sustentar l’èxit d’una determinada mercantil i, per tant, poder oferir treball. Per això, la Cambra de Comerç d’Alcoi i la Universitat d’Alacant, a través del seu Parc Científic, han signat el conveni de creació del Pol d’Innovació Alcoi. Amb ell, l’ens universitari posarà a l’abast de les empreses de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tota la informació i assessorament en aquesta matèria, considerada fonamental al món empresarial.

La primera mesura del conveni ha suposat la convocatòria d’una jornada a la que han assistit representants d’una vintena de les principals empreses alcoianes. El focus d’aquesta iniciativa no és altre que optimitzar tot allò al que puguen acollir-se les empreses per a convertir-se en mercantils innovadores amb capacitat per a encarar amb millors condicions els desafiaments del futur.

El conveni signat entre Cambra de Comerç d’Alcoi i Universitat d’Alacant activarà més mesures en el futur per a posar la innovació en l’objectiu de les empreses de la muntanya alacantina.