Home Destacats Ibi defensa la importància dels insectes per a la biodiversitat amb una...

Ibi defensa la importància dels insectes per a la biodiversitat amb una exposició divulgativa

954
0
SHARE

El Museu de la Biodiversitat d’Ibi acull des d’aquest dimecres una mostra per a divulgar la importància dels insectes per al manteniment de la vida a la Terra. Aquestes criatures son les que duen a terme tasques de regulació natural sense les que és impossible la vida. D’ací que l’exposició tracte de conscienciar a la societat per a posar en pràctica comportaments que ajuden a la pervivència dels insectes, amenaçats per la modificació dels ecosistemes que provoca el ser humà.

Els insectes són l’espècie animal més nombrosa que existeix a tot el planeta Terra, on estan comptabilitzades més d’un milió de tipus. A pesar de ser de les criatures més nombroses del món, es tracta de grans desconeguts per a la societat en general. Per exemple, pràcticament ningú coneix el fet de que són una de les espècies fonamentals per a l’equilibri natural del planeta degut a les tasques de regulació natural que desenvolupen. Són els encarregats d’aturar plagues als camps, de reciclar la matèria en descomposició i els grans difusors del pol·len vegetal.

Tot i això, diferents científics alerten del perill que pateixen els insectes en la societat actual, on diversos elements posen en perill la seua subsistència i, per tant, l’equilibri als diferents ecosistemes. Un fet que no és aliè a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on també es produeix el que els científics i biòlegs consideren com l’apocalipsi dels insectes. Conscienciar a la societat sobre la necessitat d’aturar la seua desaparició és de capital importància, pel que el Museu de la Biodiversitat d’Ibi acull una mostra al seu voltant.

EL 70% de les espècies conegudes a la Terra són insectes en les diferents branques de la seua evolució. La mostra recull alguns dels elements que conformen les colònies d’insectes com les abelles, aquelles que s’encarreguen de pol·linitzar multitud d’espècies vegetals, i que també estan en risc. La societat actual haurà d’assolir el respecte als insectes a no ser que vullga posar en risc la seua pròpia subsistència.

Aquesta mostra divulgativa espera milers de visites d’escolars i particulars al Museu de la Biodiversitat d’Ibi durant les properes setmanes.