Home Destacats Empreses de la Foia sospesen buscar proveïdors a altres països per la...

Empreses de la Foia sospesen buscar proveïdors a altres països per la manca de producció a Xina

1074
0
SHARE

La manca de producció xinesa arrel del coronavirus afecta a les empreses de la Foia de Castalla. Pertanyen a sectors que necessiten subministraments que arriben del gegant asiàtic, que porta 2 mesos sense produir. Tot i l’antelació amb que treballen aquestes mercantils, si la situació s’allarga més enllà de l’estiu podrien patir des abastiment. Un fet que les impulsa a buscar alternatives en altres països.

L’alarma mundial, i parcialment infundada, per l’aparició del Covid19 o Coronavirus està tenint quasi més conseqüències econòmiques que en la salut. Tot i la declaració de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el virus continua sent menys mortal que qualsevol grip, però la psicosi registrada a països com Xina o Itàlia amenaça els interessos econòmics de les empreses de la Foia de Castalla. El gegant asiàtic porta 2 mesos pràcticament sense produir la majoria dels components que necessiten les mercantils d’aquesta sub comarca a l’interior alacantí.

A pesar de que es treballa amb molta planificació per a evitar imprevistos amb les mercaderies procedents d’una país del que es necessita un mes per a fer-les arribar, els efectes de l’aturada en la producció xinesa es fan palesos a l’interior alacantí. Les empreses dels sectors del plàstic, el metall i el mecànic es concentren majoritàriament a Castalla, Ibi i Onil, i la practica totalitat d’elles s’abasteixen de productes xinesos. A hores d’ara, els magatzems d’aquestes companyies de la Foia es troben plens de productes, però no es descarta que, si el bloqueig de la producció continua a la Xina, es puguen registrar manques en l’abastiment. Un fet que redundaria negativament en l’economia d’aquestes mercantils.

Per a tractar d’anticipar-se a les possibles conseqüències d’un agreujament en la situació del coronavirus a Xina, les empreses de la Foia de Castalla ja busquen alternatives. La principals d’elles, tot i que és prompte per a valorar la incidència de l’aturada de la producció asiàtica, passa per buscar proveïdors en altres països. Marrocs o Portugal són dos de les destinacions predilectes per a trobar productes a un preu i amb una qualitat similar a les de Xina. L’horitzó límit en quant a la manca de subministraments xinesos és l’estiu. Una vegada arribats a aquest punt, les empreses de la Foia podrien començar a patir desabastiment i, per tant, a no poder produir amb normalitat.

La situació provocada per la manca de producció a Xina no s’havia registrat mai en el mercat globalitzat actual. Un fet que fa re plantejar-se a les empreses de l’interior alacantí el fet de nodrir-se de subministrament únicament des d’un país.