Home Destacats En torn a 50 empreses de la Foia de Castalla realitzaran inversions...

En torn a 50 empreses de la Foia de Castalla realitzaran inversions per 9 milions d’euros a la zona en 2021

657
0
SHARE

“El teixit productiu de la Foia de Castalla està més viu que mai”, afirmen des de la patronal de la sub comarca, IBIAE. Així ho reflecteixen les dades de la convocatòria per a l’exercici 2021 d’ajudes per a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials dels sectors de la Comunitat Valenciana, dins de la quarta fase d’implantació de el Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV) de la Generalitat Valenciana.

La dotació pressupostària comptava amb un import inicial màxim de 39.480.000 euros per a donar suport a la realització de projectes d’inversió sostenible que permeten el creixement, així com la consolidació de les pimes industrials. Les empreses de la comarca escenifiquen un teixit industrial molt diversificat, mostrant la importància de ser multisectorials. Aquesta circumstància, i donada la seva versatilitat, permet sol·licitar ajuts fins a la meitat de les categories en les quals estan segmentades aquest tipus d’ajudes.

Al juliol, la Conselleria d’Economia Sostenible ha fet públiques les empreses i els ajuts concedits a cadascuna d’elles. En el cas de la Foia de Castalla, el teixit productiu que s’ha vist beneficiat realitzarà una inversió mínima propera als 9 milions d’euros en 2021. En total seran vora mig centenar d’empreses les beneficiades amb més de tres milions d’euros. Aquesta xifra representa un 15% del total del pressupost del Pla Estratègic del PEIV en els set sectors en què les empreses de la comarca han sol·licitat ajudes per a escometre les seves inversions.

“Les xifres i les dades anteriorment esmentats corroboren i certifiquen el potencial industrial de el teixit empresarial de la Foia de Castalla”, resa el comunicat de la patronal. La comarca és un territori industrial fort i potent, fins i tot en situacions com les actuals en què està afrontant una pandèmia amb les conseqüències que d’això es deriven. La conjuntura actual ha tornat a certificar la seva capacitat per a adaptar-se a aquesta realitat.

Inversions per a créixer

Les empreses de la Foia de Castalla inverteixen per millorar i créixer. Tot això significa comptar amb un múscul empresarial amb una base sòlida i consolidada més que contrastada. Hèctor Torrente, Director de IBIAE, ha explicat que “a la Foia de Castalla comptem amb un territori d’únicament 44000 habitants però amb més de 1000 empreses, pimes i micropimes, que majoritàriament són industrials. Al llarg dels anys hi ha hagut molts períodes de recessions o de crisi econòmica, però sempre aquestes empreses han sabut adaptar-se i reinventar-se cap a les noves necessitats. Ser productius, innovadors i buscar nous nínxols de mercat són algunes de les qualitats de les empreses multisectorials de la comarca. Cal posar en valor aquestes inversions perquè són moltes les pimes i micropimes, unes 50, les que en un període complicat han decidit invertir i generar riquesa en aquest entorn”.