Home Destacats Ens socials i veïns d’Ibi i Tibi treballen per a al·legar contra...

Ens socials i veïns d’Ibi i Tibi treballen per a al·legar contra el projecte de macroplanta fotovoltaica que afecta als seus termes

0
SHARE
Mapa elaborat per les associacions d'Ibi que ubica la macropanta prevista.

Els ens socials d’Ibi Associació Cultural el Teix, Amics dels Muntanyes i l’Ateneu Popular la Gavarnera, s’han organitzat per a redactar les al·legacions que presentaran a un macroprojecte que afecta al terme municipal de la localitat. Es tracta del projecte d’instal·lació d’una macroplanta fotovoltaica a Ibi a la zona propera al futur polígon NPI-5.

La tanca que envoltaria la planta fotovoltaica d’Ibi, ocuparia una superfície de 120,42 hectàrees, l’equivalent a més de 168 camps de futbol. Un altre projecte de les mateixes dimensions està projectat en el terme municipal de Castalla, confrontant amb la planta d’Ibi. Donades estes dimensions, l’impacte que les instal·lacions poden ocasionar al municipi i comarca “no són fàcils d’imaginar”, denuncien en un comunicat de premsa. A més, les torres de transport de l’energia creuaran tot el terme municipal de Tibi, recorrent fins al seu destí una distància de 19,383 km.

Al no ser possible convocar el Consell Municipal de Medi Ambient a temps, des de l’Ajuntament d’Ibi es va citar als ens el dijous 22 a una reunió conjunta amb l’equip de Govern. En la reunió “comprovàrem que els dos grups compartim les mateixes preocupacions i seguim la mateixa línia d’actuació, i que tots dos presentarem les oportunes al·legacions davant l’organisme competent en la matèria”, continua el text.

Actes informatius

Els veïns de Tibi, les associacions Natura i Gent de Castalla, la Colla Ecologista ‘La Carrasca’ d’Alcoi, El Teix, Amics dels Muntanyes i l’Ateneu Popular La Gavarnera “estem d’acord que la transició a les energies renovables es faça de manera racional i amb el major respecte als recursos naturals de la nostra comarca”. En aquest sentit, diumenge passat es va celebrar a l’auditori de Tibi un acte públic informatiu amb gran afluència de veïns i associacions, la qual cosa demostra l’interés per actuar davant l’important impacte mediambiental, patrimonial i econòmic que les plantes podrien ocasionar.

Els tres col·lectius socials implicats convocaran altre acte informatiu a Ibi. En ell “presentarem les al·legacions en què estem treballant i de les quals us donarem trasllat perquè us pugueu adherir”, conclou la nota premsa remesa als mitjans de comunicació. Prompte es coneixeran la data i el lloc de l’acte a la vila joguetera.