Home Alcoià Entra en vigor la limitació de velocitat a 30 km/h en carrers...

Entra en vigor la limitació de velocitat a 30 km/h en carrers d’un sòl sentit dins del casc urbà

291
0
SHARE

La Direcció General de Trànsit (DGT) activa des d’aquest dimats 11 de maig la limitació de velocitat dins de les vies urbanes d’un sòl sentit als 30 km/h. Tot i ser una limitació de velocitat de circulació molt habitual dins dels cascs urbans, allò cert és que no sòl ser massa respectada. La campanya arriba acompanyada de vídeos explicatius per a que tothom comprenga la diferència en quant a les conseqüències d’un atropellament en funció de la velocitat.

Diferents estudis apunten a que la limitació a 30 km/h suposa un factor salvavides per als vianants en cas de patir un atropellament. Mentre que a aquesta velocitat la possibilitat de mort per colp contra un vehicle és del 10%, a 50 km/h eixa possibilitat de que les ferides siguen fatals augmenta fins al 80%. Són dades que baralla la DGT per a conscienciar respecte a la possibilitat de salvar vides que té aquesta limitació dins dels cascs urbans.

L’atropellament d’Alcoi

Aquesta campanya arriba a males penes 3 dies després de que la ciutat d’Alcoi experimentara un dels episodis més tràgics d’atropellament que ha viscut. El passat dissabte, una xica atropellava amb el seu vehicle a un home de 55 anys que perdia la vida degut a la gravetat de les ferides. A més de la velocitat, en aquest cas existeix l’agravant del consum d’alcohol i estupefaents per part de la conductora.