Home Alcoià Sanitat obri la porta a celebrar actes festers una vegada alcançada la...

Sanitat obri la porta a celebrar actes festers una vegada alcançada la immunitat de ramat en setembre

940
0
SHARE

L’arribada de la Covid19 en març de 2020 va suposar la suspensió de tots els actes que suposaren concentracions de persones sota el perill de contagi massiu per la malaltia. Una situació que s’allarga ja durant més d’un any, i que ha suposat que totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’hagen vist obligades a renunciar a les seues Festes. Aquests esdeveniments no solament suposen la principal mostra de la cultura i les tradicions de cada població, sinó també una de les majors injeccions econòmiques per al comerç i l’hostaleria locals.

Ja a principis de 2021, la Conselleria de Sanitat Universal descartava la possibilitat de que es pogueren celebrar actes festers durant la primera meitat d’any. Moros i Cristians, Fogueres o Falles van caure davant les restriccions per la pandèmia també enguany. Però ara, l’avanç de la vacunació i la bona situació respecte al virus de la Comunitat Valenciana obri la porta a que es puguen celebrar -al menys-, una part dels actes que composen els festejos. Tot i això, les poblacions de la muntanya que encara no han decidit en torn a les seues Festes prefereixen ser cautes.

En qualsevol cas, les celebracions poc tindran a veure amb aquelles que s’han dut a terme tradicionalment, al menys en 2021. És a dir, tot acte fester que es celebre enguany tindrà limitacions i ús de mesures de seguretat sanitària. La prioritat per a Sanitat Universal és la salut de les persones, pel que localitats com Castalla -que encara no ha decidit sobre els seus Moros i Cristians- sospesen programar alguns actes, però en format restringit i sense que això afecte als càrrecs d’enguany.

Altres localitats de l’interior alacantí, com Cocentaina, també estan pendents de decidir al voltant dels seus festejos. A Ibi, tot i celebrar-se en setembre, s’ha decidit suspendre els festejos davant la incertesa respecte a les condicions per a celebrar els actes. Tant l’Associació Sant Jordi (ASJ) com la Unió Nacional d’Ens Festers (UNDEF) tenen prevista una reunió amb Sanitat Universal per a conèixer de primera mà els condicionants.