Home Educació Es busquen corresponsals juvenils per a gestionar els Punts d’Informació Juvenil en...

Es busquen corresponsals juvenils per a gestionar els Punts d’Informació Juvenil en centres de secundària

0
SHARE

Els Serveis Municipals de Joventut de les poblacions d’Alcoi, Banyeres de Mariola, Cocentaina, Ibi, Muro i Tibi, juntament amb els de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, convoquen places de corresponsals juvenils per a gestionar els Punts d’Informació Juvenil (PIJ) en centres de Secundària, d’estudis postobligatoris i/o entitats amb presència juvenil. La presentació de sol•licituds és del 21 de setembre fins al 8 d’octubre de 2020 i en Alcoi s’ha de realitzar en l’Espai Jove, carrer Els Alçamora, 1.
Els PIJ formen part d’un projecte de descentralització informativa del Servei de Joventut que persegueix un doble objectiu, per una banda, apropar la informació que elaboren els departaments de joventut dels municipis als llocs de trànsit de joves i, d’altra banda, obtenir la informació d’activitats que s’organitzen per part dels joves de la mateixa ciutat i dels municipis dels voltants. Un corresponsal juvenil és una persona jove que de forma voluntària i responsable dedica part del seu temps a informar els seus iguals en col•laboració amb un Centre d’Informació i Animació Juvenil (CIAJ).
La regidora de joventut d´Alcoi, María Baca destaca la figura d’aquests voluntaris: “Els corresponsals juvenils són una extensió més de la regidoria de joventut, amb ells arribem de tu a tu, a les persones joves en aquells llocs on passen més temps, els centres educatius o les entitats juvenils. Els corresponsals informen de les nostres activitats però també, són un punt de contacte directe per conéixer i escoltar a la joventut alcoiana, d’una banda, les seues necessitats i inquietuds, i d’altra, arreplegar totes les propostes que volen fer arribar a la regidoria”.
Els requisits per a ser corresponsal juvenil són: estar matriculada en un centre de Secundària, d’estudis postobligatoris i/o pertànyer a entitats amb presència juvenil; tenir una edat entre els 12 i 20 anys, ambdues incloses; presentar la sol•licitud i la documentació de participació i acceptar, en cas de ser seleccionat/ada, el compromís de les tasques a desenvolupar i el coneixement de les mesures establides en cas d’incompliment.
Aquelles persones interessades poden obtenir més informació en https://www.alcoi.org/ca/areas/juventud/corresponsals.html