Home Alcoi Es liciten les obres de cinc centres educatius del pla «Edificant» en...

Es liciten les obres de cinc centres educatius del pla «Edificant» en Alcoi

1032
0
SHARE

A les obres de millora dels centres educatius del Ceip Romeral i Ceip Sant Vicent, aprovada la licitació la setmana passada, se sumen els tres centres que s’han aprovat aquesta setmana: Ceip Horta Major, Centre d’Educació Especial Tomàs Llácer i Escola Oficial d’Idiomes (EOI) d’Alcoi. En total, més d’1.300.000 euros d’inversió autonòmica per donar resposta a les necessitats dels centres educatius públics.

El pla edificant on el finançament és a càrrec de la Generalitat, i l’execució dels projectes la realitzen els ajuntaments suposarà en Alcoi més de 12 milions d’euros d’inversió i la millora d’un total de nou centres educatius de la ciutat. Si a principis d’any es realitzava el primer projecte en el Ceip Miguel Hernández, ara, s’acaben de licitar cinc més per un valor total de 1.368.160 euros.

La inversió de les obres licitades aquestes setmanes es reparteix entre els 375.197,87‬ euros, iva inclòs de l’Escola d’idiomes; els 149.714,95 euros per al Ceip Horta Major; els 224.692,35 euros del Col•legi d’Educació Especial Tomàs Llàcer; els 329.395,79 euros per al Ceip Sant Vicent i els 289.159,75 euros del Ceip El Romeral. Faltarà per a licitar el projecte de l’IES Andreu Sempere que es preveu que siga en les pròximes setmanes. D’altra banda, els altres dos projectes, l’IES Cotes Baixes i l’IES Pare Vitòria estan aprovats per Conselleria i presentada la memòria valorada, pel que s’està a l’espera de la delegació de competències provisional de Conselleria que haurà de passar pel ple municipal.

El regidor, Alberto Belda, destaca que «tenint en compte el procés administratiu, esperem saber les empreses adjudicatàries de les obres al mes d’agost. Una vegada estiguen adjudicades, anem a seure amb elles i els centres per a planificar les obres, afectant el menys possible al dia a dia de la comunitat educativa. Les obres varien d’un centre a altre tant en la complexitat com en els terminis pel que cal veure, cas per cas, com podem adequar el desenvolupament de les mateixes».

Per projectes, el dos més llargs són l’Escola d’Idiomes i el Romeral, tots dos amb un termini previst de 8 mesos d’obres. En l’EOI es tracta de col•locar l’ascensor i de la reforma dels banys . En el Romeral, en canvi, es tracta de fer una coberta al pati i una pista de jocs a l’edifici de primària, l’habilitació de la sala de professors en l’antiga almàssera de la masia original i la substitució de les calderes de gasoil per gas.

L’actuació de Sant Vicent és més curta, amb una previsió de dos mesos, se centrarà en crear una nova instal•lació per a la biblioteca, magatzems en zona esportiva i la substitució dels finestrals. En Horta Major, la intervenció serà per a instal•lar una caldera de gas i el termini d’execució previst és el mateix, vuit setmanes.

Per acabar, al Tomás Llácer es procedirà a col•locar una pèrgola d’uns 193 m2 al pati del centre que complirà una doble funció: aconseguir zones d’ombra al pati, i crear l’itinerari protegit de la pluja en eixir de les aules. També es farà l’adequació edifici existent mitjançant la instal•lació i ventilació en la totalitat de les aules (a excepció de la de música) i a l’aula de fisioteràpia. Instal•lació de dos jocs adaptats en unes aules d’estimulació, i el pintat de la totalitat de la planta baixa. I les obres, en aquest cas, està previst que es realitzen en un termini aproximat de tres mesos.