Home Castalla Escolars castelluts creen els fullets divulgatius de la figura d’Enric Valor que...

Escolars castelluts creen els fullets divulgatius de la figura d’Enric Valor que promocionaran turísticament Castalla

708
0
SHARE

A l’any 2000, la ciutat de Castalla perdia a una de les figures més rellevants de la seua història. Arribava llavors a la fi de la seua vida l’escriptor i lingüista Enric Valor, una de les principals figures de les lletres valencianes al segle XX. Durant els darrers temps, la capital de la Foia està donant més rellevància a la figura de Valor en torn a la recuperació d’elements patrimonials que permeten crear rutes temàtiques turístiques en torn a la seua vida i obra. Ara, a més, l’escriptor castellut es convertirà en una de les icones de la localitat en quant a la seua difusió turística.

Ho fa de la mà dels alumnes de 1r d’ESO de l’institut que porta el nom del dramatug local. Les diferents classes d’aquest grau van proposar a principi de curs encetar accions per a formar-se i, paral·lelament, subratllar la figura d’Enric Valor. Ho han fet confeccionant 4 tríptics diferents que recullen la vida, obra i pas per Castalla d’un dels noms més internacionals que ha donat la localitat. Tot dins d’un exercici que posa de relleu el valor educatiu del literat per als estudiants castelluts.

L’Ajuntament de Castalla editarà entre 3.000 i 5.000 d’aquests fullets per a posar-los a l’abast de castelluts i visitants en la Tourist Info local. A més, la informació que han elaborat els estudiants castelluts respecte a Enric Valor serà distribuïda a diferents oficines de tota la província amb les que Castalla manté relació. Igualment, també serà un dels referents de la dinamització turística que la localitat porte a la propera edició de Fitur, prevista en format normal per a 2022.

A banda d’aquest difusió de la figura d’Enric Valor, l’Ajuntament de Castalla treballa per a enllestir el museu de l’escriptor en la que fora la seua casa natal, ubicada al Carrer Major de la capital de la Foia.