Home Alcoi Històric: tres atletes de la muntanya alacantina participaran en els Jocs Olímpics...

Històric: tres atletes de la muntanya alacantina participaran en els Jocs Olímpics de Tokyo 2020

2330
0
SHARE

Entre el 23 de juliol i el 8 d’agost es celebren a la capital japonesa, Tokyo, els XXXII Jocs Olímpics de l’era moderna. Es tracta del major esdeveniment esportiu de l’any, degut a que en ells participaran més 10.000 atletes provinents de tot el món. Tots ells han hagut de passar proves classificatòries i donar el millor de sí mateixos per a poder accedir a una Olimpíada. La immensa majoria dels esportistes somnien tota sa vida amb poder accedir a un d’aquests esdeveniments.

Per primera vegada en la Història, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla aportaran fins a 3 esportistes a la cita nipona. Cosa que mostra el bon estat de l’esport a l’interior de la província d’Alacant. Es tracta del gimnasta alcoià Nèstor Abad, del saltador de longitud colivenc Eusebio Càceres i del també decatleta d’Onil Jorge Ureña. Tots 3 formen part de l’equip espanyol, composat per 314 esportistes.

El cas de Nèstor Abad és el que més clar ha estat des del primer moment. Es tracta del gimnasta espanyol del moment, que acudeix als seus segons Jocs Olímpics després dels de Rio de Janeiro 2016 amb la idea de consagrar-se disputant el concurs complet de la prova de gimnàstica artística. Només són 24 les places per a aquesta disciplina, pel que suposa tot un desafiament per a l’atleta alcoià.

Altre que repeteix en una cita d’aquestes característiques és el saltador de longitud Eusebio Càceres. Ja va participar en les Olimpíades de Londres 2012 amb quedant-se a les portes de la final. Conegut com el ‘saltamonts d’Onil’, Càceres arriba per rànquing, ocupant la plaça 25 dels 32 atletes que participaran en la prova a Tokyo, i després d’haver-se proclamat per cinquena ocasió Campió d’Espanya de la seua especialitat a l’aire lliure. Sap que aquesta és la seua oportunitat d’or i confia en donar el seu millora salt al Japó.

Per últim, el debutant en Jocs Olímpics i també atleta natural d’Onil, Jorge Ureña. És l’actual subcampió d’Europa de Decatló i plusmarquista espanyol de les proves combinades. Al 2016, un triple nul en la porva de disc el va privar d’accedir a les Olimpíades de Rio, però la seua posició en el lloc 22 dels 24 que participaran en la prova a Tokyo li ha valgut la classificació. És el quart colivenc que participa en esdeveniment d’aquestes característiques i arriba carregat de moral.

Llàcer i Mirón queden fora

Altres dos esportistes de les comarques optaven a participar en les Olimpíades nipones. Es tracta de la també gimnasta alcoiana Maia Llàcer, que ha participat en les concentracions prèvis a Tokyo 2020 amb el combinat nacional, però no ha sigut convocada per a la prova.

Tampoc l’atleta d’Ibi Javier Mirón, tot i haver obtingut la marca mínima per a accedir als Jocs Olímpics -l’únic dels esportistes de les comarques que la tenia-. El seu quint lloc al Campionat d’Espanya celebrat en Getafe li ha impedit participar en tot un somni, encara que la joventut de Mirón li vaticina un futur prometedor i més oportunitats de participar en els següents Jocs Olímpics