Home Destacats Esport sense abusos i una correcta nutrició: dos dels elements que ajuden...

Esport sense abusos i una correcta nutrició: dos dels elements que ajuden a prevenir el càncer

0
SHARE

La ciutat d’Alcoi torna a capitalitzar entre els dies 17 i 19 de d’abril l’atenció del món de la ciència i la investigació centrades en el tractament contra el càncer. Tot gràcies a la 8a Trobada d’Investigadors en càncer que ha congregat en les instal·lacions de l’IVAM-CADA de la ciutat a més de 80 professionals d’aquest sector. Oncòlegs, investigadors i estudiants es donen cita durant tres jornades per a posar en comú els seus avanços contra aquesta malaltia en camps específics i diferents cada any.

En aquesta ocasió, l’organització ha volgut posar el focus en la prevenció del càncer en torn a dos paràmetres que ja han demostrat la seua utilitat en aquest sentit. D’una banda, la pràctica esportiva moderada, capaç d’activar elements que contribueixen a retardar la possible aparició de cèl·lules cancerígenes. D’altra, una correcta nutrició orientada a mantindre el cos en condicions saludables.

Alerta amb els consells d’internet

La trobada s’organitza en torn a xerrades i taules redones en les que es tracta també la falsa utilitat de molts recursos que apareixen en internet per a prevenir el càncer en torn a la gastronomia i l’esport. Per això, els investigadors recomanen posar-se en mans dels experts, que disposen de múltiples estudis que avaluen com aquests elements contribueixen en la prevenció de la malaltia. I, sobre tot, no esperar a patir-la per a fer esport.

Els més de 80 inscrits en la trobada tindran ocasió de conèixer de prop les Festes de Moros i Cristians de la ciutat, que comencen aquest divendres 19 d’abril.