Home Cultura Cocentaina enceta aquest dijous la trilogia dedicada a la seua patrona, la...

Cocentaina enceta aquest dijous la trilogia dedicada a la seua patrona, la Mare de Déu del Miracle

0
SHARE
La imatge de la Mareta de Cocentaina, mostrada als fidels en una imatge d'arxiu.

Aquest 18 d’abril comença la trilogia de las Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. Primer amb les vespres i la cremà de les 27 fogueres, commemorant aquell dijous 19 d’abril de 1520 i les 27 llàgrimes de sang. Després tindrà lloc la serenata a càrrec del moviment júnior. La serenata serà primer a la Mare de Déu, després als majorals i finalment a Pepe Ribelles i Mari Carmen Albors, el matrimoni que demà rebrà l’homenatge als majors.

El dia 19, amaneixerà amb el tret de les 27 salves i el res de l’àngelus, a les 8.30h en la capella de Sant Antoni, seguit d’una cercavila amb la colla Mal Passet, on aniran incorporant-se els majorals i majorales, així com els comtes Paula Vicent  i Rafa Ferri, el mossèn, Javi Oltra, i suplicanta, Arantxa Ferrándiz.

A les 10 en punt del matí, i a muscles dels maseros, la Mare de Déu del Miracle eixirà del Monestir sent aclamada pels seus devots i iniciant-se així l’ofrena, que culminarà a l’Església de Santa Maria amb la súplica, vers de Francisco Maíquez i Canet que recitarà la contestana Arantxa Ferrándiz.

Després es procedirà a l’ofrena i solemne Eucaristia, presidida pel l’arquebisbe de València, monsenyor Enrique Benavent, així com pels retors de la germandat sacerdotal contestana. La missa estarà acompanyada als cants per les germanes Agustines de la Conversió de Sotillo de l’Adrada.

Finalitzada aquesta, es durà a terme l’homenatge als majors, Pepe Ribelles i Mari Carmen Albors. Està previst que al voltant de les 14h es dispare la mascletà al Pla del Palau Comtal, tancat així el matí del dia central de les Festes de la Mareta a la capital del Comtat.

Programació de vesprada

A la vesprada, a les 19h, solemne processó pels carrers de costum, amb la Mare de Déu dipositada en el seu tron amb andes i, ja a la nit, a l’Església de Santa Maria, es celebrarà la Missa de la joventut, a les 23h. Tot això en el dia gran de la festa, tot i que la trilogia encara depara més actes, i entre ells destaca la Missa de malalts i impedits, dijous 20 d’abril a les 17h.

El segon dia del tridu s’elegeixen els majorals, majorales i súplica per a les festes de 2025 i el dia 21, dedicat als xiquets i xiquetes i que inclou l’ofrena infantil, l’entrega de premis del concurs de dibuix, així com l’elecció dels comtes i mossén per a les festes de 2025.

La trilogia mariana finalitzarà amb el retorn de la Mare de Déu al seu Monestir i la besà del Quadre. Des de la Pia Unió, presidida per José Torró i Maria Dolores Franco, animen a tot el poble a acompanyar a la Mare de Déu en aquestos dies especials, a ser portadors o portadores del seu tron amb andes i a no deixar perdre l’oportunitat de visitar-la els dies que es troba a l’Església, ja que aquesta estarà oberta les 24 hores.