Home Destacats Èxit de participació a una XVII Fira Gastronòmica de Muro que ret...

Èxit de participació a una XVII Fira Gastronòmica de Muro que ret homenatge als lluitadors pel Bracal

0
SHARE

La recuperació de la normalitat després de l’etapa més dura de la pandèmia de la Covid19 està possibilitant el retorn dels esdeveniments que, des de fa anys, són habituals a cada població de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un d’elles és l’habitual Fira Agroalimentària i Gastronòmica de Muro, que ha tornat a celebrar-se a la Plaça Matzem després de que en 2021 les restriccions obligaren a celebrar-la en el parc del Batà. L’extensió oberta del Matzem ha oferit espai per a 16 expositors, tots ells centrats en els productes de proximitat i artesans per a aquesta XVII edició.

L’esdeveniment ha durat tot el cap de setmana, en el que centenars de murers i visitants de tot l’interior alacantí han omplert aquesta cèntrica localització de Muro. Als diferents establiments s’han pogut degustar des de salsitxes veganes fins a creps salats, passant pels tradicionals Miguelitos i un llarg seguit de productes naturals i de proximitat. A més, una de les principals novetats d’enguany ha sigut la participació de la recentment creada associació de comerciants de la vila murera. Tot en un esdeveniment que suposa un important impuls per a l’economia local, sobre tot la relacionada amb l’hostaleria.

Reconeixement a persones i AMPE’s pel Bracal

La gran participació en l’acte des del mateix moment de la seua inauguració ha provocat que l’Ajuntament de Muro haja aprofitat per a homenatjar a diversos dels seus veïns. Els protagonistes del reconeixement han sigut tots aquells actors que, des del 2012 -amb la creació de la Plataforma Bracal Ja-, han  lluitat sense descans per a aconseguir la construcció del Col·legi Bracal. La nova infraestructura ja ha sigut estrenada i ha retornat als joves murers a una educació de qualitat en instal·lacions dignes 14 anys després.

Molts dels assistents a la Fira Gastronòmica de Muro han pogut gaudir abans d’una jornada de portes obertes per a conèixer el nou i demandat col·legi per a la localitat.