Home Alcoi Èxit en la campanya 2023-2024 del Betlem de Tirisiti

Èxit en la campanya 2023-2024 del Betlem de Tirisiti

0
SHARE
Imatge del "Betlem de Tirisiti"

El passat 5 de gener va finalitzar la nova edició del “Betlem de Tirisiti”, una campanya de representacions que des de la companyia de teatre La Dependent,  encarregada de gestionar-la i representar-la, han valorat com  “intensa i extensa, plena de treball i que podem considerar com l’èxit de la normalitat. Contents i agraïts dels nostres espectadors que tots els anys omplin les representacions d’assistents i alegria.”

29.500 assistents, 208 representacions

La campanya de tots els públics va encetar la seua venda d’entrades el dia 15 de desembre a les 16.00 h i en la primera hora es van vendre 4.000 entrades, havent moments de compra de 2.000 persones al mateix temps. En dues hores s’havien venut 7.515 entrades i en l’últim recompte del dia vora 9.000 entrades, van quedar entrades per a la major part de les funcions a excepció dels dies 4 i 5 que “van volar literalment”, com informen des de La Dependent,  i dels dies 23 i 24. Des de l’organització han valorat que el sistema va funcionar de manera correcta i àgil.

A més, s’han venut unes 13.060 entrades de les vora 13.430 posades a la pàgina web, tota la venda ha estat telemàtica i l’accés comportava la següent consideració: tots els espectadors han de tindre la seua entrada pel control d’aforament.

Des de la companyia de teatre gestora, han detectat un increment de la “minva tècnica” d’espectadors per funció els últims dies de representació degut fonamentalment a estar malalts a última hora, així, han declarat que “el nostre retaule se situa entre un 3% i un 5% de no assistència en aquests dies podem estar parlant d’un 7 o 8 %”.

En quant a la campanya que inicia les representacions, que és la escolar, tot comença amb la posada en marxa del procés de reserva el dia 16 d’octubre amb més de 243 sol·licituds d’assistència de grups i més dotze mil espectadors de pagament i uns 1.276 mestres i acompanyats que no paguen, el transport des d’altres ciutats, informen que “ha resultat una mica més complex atès que el preu variava en funció de l ́horari i també la necessitat de fer les funcions al matí, molt més que a la vesprada”. L’organització d’altres activitats i visites complementàries a espais expositius i museístics de la ciutat ha funcionat bé, una activitat que es dona de manera excepcional actualment en l’àmbit educatiu i que l’han considerat necessària.

Un any més, s’han organitzat les representacions dels que anomenen “dissabtes extraordinaris”. Aquestes són funcions obertes al públic prèvies a les de Nadal dels dies 2, 9 i 16 de desembre; des de La Dependent han valorat que “van tindre una bona assistència i molt d’interès per part dels espectadors”. S’ha pogut incorporar uns 902 espectadors de grups concertats i la resta d’entrades s’han posat a la venda a la plataforma. La venda es va iniciar el dia 24 de novembre.