Home Alcoi Experts analitzen a Alcoi com utilitzar les dades per a millorar la...

Experts analitzen a Alcoi com utilitzar les dades per a millorar la gestió de les ciutats intel•ligents

0
SHARE

Des de la generalització de les noves tecnologies en la gestió –tant d’empreses com d’administracions-, la ciutat d’Alcoi s’ha ubicat com a referent en el seu ús. Tant és així que la capital de l’Alcoià està immersa en la corrent que utilitza la recollida massiva de dades –coneguda com a Big Data- per a implantar les mesures i models de gestió de la que està considerada com una ciutat intel·ligent. Un fet que la ha convertit en seu del Congrés Big Data i Ciutats Intel·ligents, que es celebra a l’Àgora alcoiana i que enguany arriba a la seua segona edició.

A aquesta infraestructura –molt relacionada amb els conceptes que centren el congrés- es donen cita durant dos jornades experts en la matèria i responsables d’empreses i institucions interessades en el seu ús. L’objectiu primordial que s’ha fixat aquest encontre és dirimir com l’ús massiu de dades de tot tipus pot orientar les decisions que prenguen administracions i empreses per a millorar la seua gestió. En les diverses ponències, un dels paràmetres que s’ha destacat és saber com interpretar dades en brut per a prendre decisions que milloren la vida de les persones i la producció.

Solucions concretes a problemes concrets?

El Big Data suposa l’arribada de dades com trànsit de persones, vehicles o productes per determinades localitzacions, perfils de les recerques per internet i un llarg etcètera. Conceptes que tenen un cert risc si el seu ús no està ben orientat i només es dedica a finalitats de mercat. Això sí, amb un ús correcte d’eixa ingent quantitat de dades es poden adaptar solucions específiques per a qualsevol problema que es genere en la gestió tant d’administracions com d’empreses.

La cloenda del II Congrés Big Data i Ciutats Intel·ligents conclou aquest dijous 13 d’abril a una ciutat que promet acollir més edicions en el futur.